Crna kronika
POLICIJA SE POHVALILA

Riješene brojne krađe u Slavoniji
Objavljeno 16. siječnja, 2019.
VINKOVCI

Dvije krađe riješili su djelatnici Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Kako stoji u policijskom priopćenju, u Policijskoj postaji Vukovar provedeno je kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjakom iz Mikluševaca i 46-godišnjakom iz Tomašanaca, tijekom kojeg je utvrđena sumnja da su njih dvojica krajem prosinca 2018. godine počinila provalu u Opatovcu. Na teret im se stavlja da su iz skladišta trgovačkog društva ukrali građevinski materijal u vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna. Protiv 56-godišnjaka i 46-godišnjaka PU vukovarsko-srijemska podnijela je kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

U drugom slučaju policija je provela kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom iz Vinkovaca. Ispitivali su ga operativci PP Vinkovci - ispostava Markušica. Muškarac je osumnjičen da je od studenoga 2018. do 13. siječnja 2019. počinio pet krađa. Kako upućuju saznanja iz kriminalističkog istraživanja, 43-godišnjak nije birao plijen. Tako ga se sumnjiči da je ukrao mobitel iz gradske zalogaonice u Vinkovcima, potom novac i bankovne kartice iz obiteljske kuće u Vođincima, kao i bicikl iz dvorišta obiteljske kuće u Ivankovu. Također, provalio je u obiteljsku kuću u Starim Mikanovcima i u obiteljsku kuću u Ivankovu te ukrao nekoliko tisuća kuna, odnosno nekoliko desetaka tisuća kuna i nakit. Nakon uhićenja 43-godišnjak je, uz kaznene prijave, predan u pritvorsku jedinicu PU vukovarsko-srijemske.

Krađe je proteklih dana bilo i na području Baranje. Policijska uprava osječko-baranjska izvijestila je o provali koja se između 6. i 13. siječnja zbila u Dardi. Za sada nepoznata osoba provalila je u nenastanjenu kuću iz koje je ukrala nakit i više deka zbog čega je vlasnica oštećena za više tisuća kuna. Nakon saznanja za provalu i krađu, policija je obavila očevid i traga za lopovom. Policija je zabilježila i jedan bizaran pokušaj krađe koji se zbio u Požegi. U noći između nedjelje i ponedjeljka 25-godišnjak je pijan pokušao provaliti u trgovački centar u Osječkoj ulici. Kako je prilikom provale bio bučan, obaviještena je policija. Mladić je odmah alkotestiran i uređaj je pokazao kako ima 2,22 promila alkohola u krvi. Kazneno je prijavljen i odveden na triježnjenje.M.Bugarić

 
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike