Osijek
RADOVI NA PROMETNICAMA U IVANOVCU

S dva milijuna kuna rekonstruiraju Crkvenu ulicu
Objavljeno 15. siječnja, 2019.
U Ivanovcu je veliko gradilište u Crkvenoj ulici u kojoj se u cijelosti rekonstruira prometnica. Investicija je to od dva milijuna kuna s kojom će se promijeniti kompletna vizura ulice koja vodi prema glavnoj prometnici i sakralnom objektu u središtu. Prema riječima načelnika općine Antunovac Davora Tubanjskog, to je projekt koji je sufinanciran u stopostotnom iznosu.

- Riječ je o gradilištu u dužini od 550 metara na kojemu će biti rekonstruirana kolnička konstrukcija. Proširujemo prometnicu radi lakšeg odvijana prometa i da njome mogu prolaziti, odnosno mimoilaziti se i radni poljoprivredni strojevi, uređujemo odvodnju oborinskih voda, tj. kopamo nove kanale. Projekt je financiran iz Ruralnog razvoja. Dakako, cilj nam je da nam ta ulica bude korisna, ali i ugodna za život pa će tijekom rekonstrukcije biti napravljeni i novi prilazni mostovi do kuća, postavit će se novi rubnjaci. Cesta se proširuje na pet i pol metara - kaže Davor Tubanjski.

On smatra da će mještani Ivanovca biti vrlo zadovoljni. Naime, cesta povezuje naselje Ivanovac sa značajnim gospodarskim objektima i značajnom površinom poljoprivrednog zemljišta te je pod učestalim opterećenjem teške mehanizacije, a što je izazvalo njezino devastiranje, zbog čega se išlo na ovako veliki građevinski zahvat umjesto "krpanja". D. Pejić
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana