Osijek
ČEPINSKA KNJIŽNICA

Djecu oduševile zimske radionice
Objavljeno 16. siječnja, 2019.
Knjižnica u Centru za kulturu Čepin godinama provodi aktivnost Ljeto u knjižnici za djecu dok su na ljetnim praznicima, a kako bi im omogućili jednako dobro osmišljene zimske praznike, proveli su novi projekt - Zima u knjižnici, koji je naišao na veliki interes i odobravanje. Iznimno su atraktivne aktivnosti privukle one koji vole suvremene tehnologije. Naime, dvije besplatne radionice za djecu bile su "Crtanje 3D olovkama” i "Micro:bit radionica”.

Djeca su tako, nakon osnovnog upoznavanja rada s 3D olovkama i vježbanja crtanja, izradila razne kreacije, na šablonama ili prema vlastitom izboru. Kreativni i razigrani uživali su svladavajući nove vještine, a mnoštvo izrađenih radova knjižničarke su izložile na posudbenom pultu.

S pomoću micro:bita mali su Čepinci učili osnove programiranja i na zabavan način upoznali osnove rada micro:bitova. Bez problema su se snašli u tom području informatike i pokazali zavidne vještine baratanja suvremenom tehnologijom. Bez poteškoća su isprogramirali igricu koju su na kraju svi zajedno i odigrali. Knjižnjičarke procjenjuju, prema snalažljivosti polaznika ove radionice, da bi mnoga djeca mogla krenuti putem tehničkih znanosti i prodonijeti svijetu svojim inovacijama.

Cilj je ovakvih radionica približiti suvremenu tehnologiju mlađim korisnicima te im pružiti mogućnost razvijanja računalnih i tehnoloških vještina.
Knjižnica je raznovrsnim aktivnostima za mnoge dobne skupine izvrsno osmislila načine kako da postane i ostane jedno od okupljališta u Čepinu koje se rado posjećuje cijele godine. D. Pejić
Možda ste propustili...

NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA

Trgovine koje rade 17. travnja

“OPERA PERDUTA” U ARHEOLOŠKOM MUZEJU

Humanitarni koncert za udrugu “Moje dijete”

Najčitanije iz rubrike