Mozaik
DOVRŠENA DODJELA NAGRADA MUSIC PUB

Najbolji pjevači su Tony Cetinski i Mario Huljev
Objavljeno 16. siječnja, 2019.
Priznanje za najbolju pjesmu dobila je mlada Ana Opačak za pjesmu “Ljubav”

Na Drugome programu Hrvatskoga radija završila je dodjela nagrada Music pub. Riječ je o najdugovječnijoj domaćoj godišnjoj glazbenoj nagradi, koja se neprekidno dodjeljuje od 1992. u istoimenoj emisiji Music pub Zlatka Turkalja.

Prošloga tjedna doznali smo neke od dobitnika. Tako je Vanna osvojila prestižnu nagradu za najbolju pjevačicu 2018., koja od prošle godine nosi naziv "Tereza Kesovija". Nagradu za najbolju mladu pjevačicu, "Moj prvi Music pub", primila je producentica, skladateljica i glazbenica Tiani. Najboljim albumom proglašen je "Echo Chamber" američko-hrvatske grupe The Strange. Music pub za najbolju kantautoricu zaslužila je Irena Žilić. Priznanje za najbolju grupu dobilo je Parni valjak, a hitom godine proglašena je "Igraj moja Hrvatska" Zaprešić Boysa. Pri odabiru najboljih u svakoj kategoriji najvažniji kriteriji su nastupi i prezentacija na Drugom programu Hrvatskoga radija, zatim koncertni i festivalski nastupi, diskografska aktivnost te uspjeh na službenoj top-listi Hrvatskoga radija. Danas smo doznali tko su preostali dobitnici. U kategoriji najboljeg albuma ove su godine nagrađena dva albuma, uz spomenuti grupe The Strange, nagrađene su i "Nuspojave" Gorana Bareta i Majki.

- Zaista sam iznenađen. Nisam ovo očekivao. Hvala ti. Malo sam zatečen. Volim nagrade, ne mogu se folirati - rekao je Goran Bare kada mu je Zlatko Turkalj Turki uručio nagradu, a u razgovoru se prisjetio snimanja albuma.

- To mi je trenutno nešto najljepše. Prije su mi to bili koncerti, ali kako sam ih imao mnogo, našao sam veći izazov u studiju - rekao je Bare, koji je ponekad prilično strog prema svome radu te dosta pjesama koje je skladao nije uvrstio na album "Nuspojave" jer bi, kako je naglasio, narušile cjelokupni koncept albuma, a i htio se udaljiti od već poznatog zvuka. Od idućeg albuma, otkrio je, možemo opet očekivati nešto novo i drukčije.

Priznanje za najbolju pjesmu dobila je Ana Opačak za pjesmu "Ljubav", kojom se predstavila na prošlogodišnjemu Zagrebačkom festivalu, a pjesma je zaživjela u eteru Drugoga programa, kao i na top-ljestvicama. Mateo Pilat, kojeg je šira publika upoznala kao natjecatelja u prvoj sezoni showa "The Voice", osvojio je nagradu "Moj prvi Music pub" za najboljeg mladog pjevača. Protekle godine objavio je sjajne pjesme "Između nas", "Prije kiše" i "Ponoć". Dva pjevača dobitnici su Music puba za najboljeg pjevača, nagrade koja nosi naziv "Oliver Dragojević". To su Mario Huljev i Tony Cetinski. Glazbena godina Marija Huljeva počela je izvedbom pjesme "Vozi me nježno" na Zagrebačkom festivalu, nastupio je i na Šibenskom festivalu, a s pjesmom "Istovremeno sanjaš" osvojio je sam vrh top-ljestvice Drugoga programa. Uz to, ostvario je sjajnu suradnju s Darijom Hodnik Marinković, s kojom je snimio obradu pjesme Bijelog dugmeta "Bitanga i princeza". Poseban doprinos dao je u projektu Drugoga programa kojim se u dokumentarno-glazbenom serijalu odala počast kralju funka, Dini Dvorniku.

- Turki, ja ti zahvaljujem na ovoj prekrasnoj nagradi "Music pub Zlatka Turkalja". Počašćen sam što si mi uručio ovu nagradu. Ona će vjerojatno ići na policu moje majke, koja se ponosi svim nagradama koje dobijem. Ili će možda ići na moju policu - rekao je Mario Huljev, koji je ostao zatečen nagradom. Drugi dobitnik je Tony Cetinski, čije su pjesme "Kao u snu" i "General bez činova" prošle godine osvojile nagradu Drugoga programa za hit mjeseca. U travnju je objavio album "Kao u snu", a godinu mu je obilježilo i sudjelovanje u već spomenutom serijalu o Dini Dvorniku, za koji je snimio odličnu obradu pjesme "Ti si mi u mislima". - Velika mi je čast i privilegij primiti ovu nagradu i imat će posebno mjesto u mome domu, kao što Oliver ima posebno mjesto u mom srcu. Hvala svima koji su mi omogućili ovu prestižnu nagradu. Nastojat ću u godinama koje su ispred mene opravdati to sve, kao i uvijek; truditi se birati dobre pjesme i dobre suradnike, te ostati zdrav - rekao je Tony Cetinski.
Tanja Kvorka
Bare
NAGRADA ZA ALBUM GODINE
Tony Cetinski

pjevač

Velika mi je čast i privilegij primiti ovu nagradu i imat će posebno mjesto u mom domu, kao što i Oliver ima posebno mjesto u mom srcu.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike