Mozaik
FLUENTES PREDSTAVILI PJESMU ZA ZAGREBAČKI FESTIVAL

Pjesma “Bez riječi” govori o razigranoj, prekrasnoj ljubavi
Objavljeno 16. siječnja, 2019.
Videospot su snimili “Cinematic Studio” s redateljem Josipom Grizbaherom

Od ljeta je osječki popularni bend Fluentes u studiju gdje snima svoj drugi album. U tom procesu neočekivano se dogodila pjesma "Bez riječi" koja ih je iznenadila kad su se najmanje nadali i postala dijelom jedne cjeline za koju su mislili da je gotova.

Upravo s ovom pjesmom će se Osječani, prošle godine nagrađeni Porinom, predstaviti u petak, 25. siječnja na Zagrebačkom festivalu, što će im biti drugi nastup na ovoj manifestaciji.

- Pjesma "Bez riječi" je smišljena i napisana na probi u par minuta dok smo ozbiljno i duboko radili nešto drugo. I tako nam je najdraže. Volimo te neočekivane trenutke u stvaranju, kada nas iz mrtvog kuta udari i sva petorica budemo poneseni onim ludim stvaralačkim zanosom. Prošle smo godine imali doista sjajno iskustvo na Zagrebačkim festivalom gdje smo izveli pjesmu "Napokon" pa smo sad odlučili poslati ovu pjesmu - i lagali bi kad bi rekli da nismo očekivali prolaz. Ova pjesma ima onu neku posebnu zaigranost u strofi i raskoš i dostojanstvo u refrenu. Svaki stih ima svoju skrivenu poruku i naš Goran najviše voli zamotati temu u nešto što moraš poslušati više puta, možda i pročitati tekst bez glazbe, kako bi shvatio što se krije u svakom stihu - kažu u grupi Fluentes.

- Kad smo krenuli s procesom snimanja novog albuma i imali sve spremno, dok smo radili aranžmane za te nove pjesme, "Bez riječi" je nastala doslovce iz neke zezancije i zafrkancije na probi. Glazbu smo stvorili svi skupa, cijeli bend, a tekst nismo imali. Vuklo me to nešto razigrano i blesavo na početku, a dostojanstveno i fino u refrenu i podsjetilo me na vrhunac ljubavi, odnosno na samo vođenje ljubavi. Kako je to nekako najljepši trenutak ljubavi, a baš bude tako razigrano i blesavo u početku, a dostojanstveno i prekrasno u vrhuncu, tako mi je jednostavno tema došla sama i odredio sam da će pjesma biti o tome. Nekako su mi se stihovi poklopili da se sve nekako slaže jedno s drugim - pobliže nam je objasnio nastanak pjesme Goran Bošković, pjevač grupe Fluentes.

Snimanje videospota za ovu pjesmu opet su povjerili njihovoj stalnoj ekipi "Cinematic Studio" i redatelju Josipu Grizbaheru. Video na jedan vrlo osebujan način otkriva tajne stihova, minimalistički, a opet s puno emocija i nevjerojatne atmosfere za koju su posebno zaslužni Ana Marija Lendić i Miroslav Kasumović koji su profesionalno izdržali sate rada na temperaturi ispod nule. A stvorili su, usprkos hladnoći, nešto dirljivo i posebno.

- Ana Marija i Miroslav u spotu plešu i zapravo dočaravaju sve bez riječi. Spot je snimljen u jednom napuštenom skladištu, mi sviramo, oni plešu i dočaravaju svoju ljubav. Sve to se događalo na temperaturi zraka od -1 stupanj! - dodao je Bošković o spotu za pjesmu, koju će uživo izvesti za desetak dana na Zagrebačkom festivalu.

- Drugi put smo na Zagrebačkom festivalu. Bio nam je izazov poslati na natječaj jednu ovakvu pjesmu. Iskreno stvarno smo se nadali da ćemo proči na festival. Zašto? Zato što nam je prvi put bilo odlično, super smo se proveli i zato smo poželjeli tu ekskurziju ponoviti i ove godine. I eto, ispunila nam se želja i jedva čekamo da dođemo tamo i da se opet dobro provedemo, izvedemo svoju pjesmu najbolje moguće što možemo i upoznamo još hrpu novih ljudi - ispričao nam je Bošković, koji će sa svojim Fluentesom i pjesmonm "Bez riječi" na Zagrebačkom festivalu zastupati jake slavonske snage, koje uz njih čine još i Mia Dimšić, Igor Delač i Iva Čurić.

- Pjesma "Bez riječi" je naša neočekivana posveta svemu onome što život čini lijepim i onome lijepom što čini naše živote – pjesma koja bez riječi govori sve što mislimo i želimo - ističu Fluentes.

Tanja Kvorka
Ana Marija Lendić i Miroslav Kasumović koji su profesionalno izdržali sate rada na temperaturi ispod nule
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJEN KRATKI TEASER ZA NOVU TURSKU ROMANTIČNU SERIJU

“Thank You, Next” stiže na Netflix

ODLIČAN NASTAVAK GODINE KOJU JE ZAPOČELA NAGRADAMA

Natalie Dizdar priprema se za Zagrebački festival i veliku turneju

PRINC HARRY I SUPRUGA MEGAN MARKLE

Produciraju dvije serije za Netflix

Najčitanije iz rubrike