Sport
BIJELO-PLAVI NAKON MALOG LOŠINJA U ROVINJU

Osječani će u ulozi kupaca
otvoriti zimski prijelazni rok
Objavljeno 15. siječnja, 2019.
Razgovori s potencijalnim pojačanjima u punom su jeku i navodno pregovori dobro napreduju

Nogometaši Osijeka preselili su se zapadnije na jadranskoj obali. Mali Lošinj zamijenili su Rovinjem, gdje će odraditi završne pripreme za drugi dio sezone. U Istri će bijelo-plavi ostati do 26. siječnja, a dotad bi sve trebalo sjesti na svoje mjesto i oko taktičkih stvari koje trener Zoran Zekić priprema za nastavak sezone, ali i oko igračkih pojačanja.


Ovo je prva zima otkako su u Gradski vrt došli suvlasnici Ivan Meštrović i Lörinc Mészáros u kojoj se o igračkim pojačanjima govori bez sustezanja. Nije pitanje hoće li ih biti, nego kada će se dogoditi.

U tijeku pregovori

Tom odlučnom stavu svakako su pridonijeli i rezultati iz prvog dijela sezone, koju su Osječani zaključili na drugom mjestu prvenstvene ljestvice te kao polufinalisti Kupa, ali i kvalitetno djelovanje na tržištu kako ljetos tako i ove zime, kada je klub ostvario lijepu zaradu na transferima Baraća, Barišića, Grezde i Hajradinovića. Sve su to razlozi zbog kojih će Osječani ozbiljno zakoračiti u zimski prijelazni rok, koji službeno počinje 18. siječnja i trajat će do 15. veljače. Operativa bijelo-plavih, prevođena sportskim direktorom Alenom Petrović te njegovim pomoćnikom i glavnim skautom Marinom Skenderom, u punom je pogonu. Razgovori s potencijalnim pojačanjima u punom su jeku, navodno i dobro napreduju, pa bi konkretnih vijesti moglo biti do kraja ovog tjedna. Naravno, intencija je što prije završiti te poslove kako bi Zekić dobio koliko-toliko vremena za uklapanje novih ljudi u momčad. Vrlo je izvjesno kako ćemo u nastavku sezone vidjeti i neke novosti u igri bijelo-plavih. Zekiću se već duže po glavi mota igra s dva napadača, ali i nadograđivanje načina igre koji je uspješno započet jesenas. Osijek će nastavak sezone dočekati s hipotekom najefikasnije momčadi HNL-a, koju će trebati opravdati. Bijelo-plavi u svojim redovima imaju drugog strijelca Lige Mirka Marića, koji će konkurenciju dobiti u povratniku Muzaferu Ejupiju i Josipu Špoljariću, koji je jesen zaključio kao prvi strijelac drugoligaškog natjecanja, a u finišu polusezone stigao je upisati prvi ovosezonski prvoligaški pogodak. Uz, nadamo se, posve zdrave Gabrijela Bobana i Ezekiela Hentyja Osijek napadačkih problema ne bi smio imati. Zato se ciljaju pojačanja u veznom redu i ako se želje ostvare, Osijek će drugi dio sezone definitivno dočekati jači nego jesenas. Baš zbog svega toga Zekić je daleko bolje volje nego što je bio u ovo vrijeme lani. Momčad je tada bila na pripremama u Marbelli i puno toga je škripalo, što je trenera činilo prilično tjeskobnim. Dijelom je i zbog toga odlučio je ove zime ostati u Hrvatskoj i odustati od provjera s momčadima iz više kategorije vrijednosti s kojima su bijelo-plavi odmjeravali snage posljednje dvije zime tijekom priprema u Španjolskoj.

Prilika mladima

- Mislim kako nam u ovom trenutku tako jake provjere ne donose korist u odnosu prema onome što nas čeka u HNL-u. U našem se prvenstvu u većini utakmica susrećemo sa zatvorenijim suparnicima i zato ćemo nastaviti nadograđivati igru na tom planu. Jesenas nam je dobro išlo, ali uvijek postoji prostor za napredak - kaže Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka.

Taj prostor za napredak najviše se očituje baš u doprinosu veznih igrača u završnici akcija. Nedostaje poneki pogodak u režiji "veznjaka". I zato osječki prvoligaš na ciljniku, kada su u pitanju ulazni transferi, ima igrače koji bi trebali donijeti novu snagu na terenu, ali i, jednog dana, novu zaradu od transfera. Osim toga, ima još stvari na kojima će Zekić nastaviti raditi. To je prije svega nastavak etabliranja igrača iz vlastitog kadra. Osijekov trener nema nikakav problem pružiti priliku mlađim snagam ako one to zasluže svojim radom i zalaganjem. Jesenas su se naigrali Danijel Lončar i Marin Pilj, u proljeće bi tim putem trebao krenuti Špoljarić, a možda iskoči još poneko novo ime. Uglavnom, proljetni dio sezone mogao bi biti vrlo uzbudljiv...


Dalibor Keler
SUTRA S GROBINČANOM
Sutra će nogometaši Osijeka imati drugu provjeru od početka zimskih priprema. Nakon pucačkog treninga protiv Malog Lošinja i sljedeća provjera bit će lakša. Bit će gosti četvrtoligaša Grobničana na igralištu Mavrinci, a susret počinje u 14 sati.
PRIKLJUČIO SE GUTI
Brazilski stoper Guti priključio se momčadi u Rovinju nakon što je propustio prvi dio priprema u Malom Lošinju. Drugi Brazilac kojeg se očekuje, Talys, trebao je to učiniti kasno sinoć ili danas prijepodne.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku