Sport
VRIJEDNOSNICE OSIJEK

Očekivano jedno izboreno četvrtfinale
Objavljeno 15. siječnja, 2019.
Završetak burnog tjedna je iza košarkaša s Drave. Vrijednosnice Osijek odradile su prve utakmice u ovoj godini, koje su imale i zanimljivu uvertiru. Dva dana prije premijernog izlaska na parket u 2019. godini došlo je do promjene na klupi, Vladimira Krstića naslijedio je Domagoj Kujundžić, koji je ubrzo nakon preuzimanja kormila imao vatreno krštenje. Debitirao je u Alpe Adria kupu, gdje su Osječani u posljednjoj utakmici B skupine tražili pobjedu protiv Hopsi Polzele i prolaz u četvrtfinale. "Brokeri" su na kraju vrlo uvjerljivo prošli među osam najboljih, u efikasnih 40 minuta svladali su slovenskog prvoligaša sa 110:86.

- Moram biti zadovoljan debijem jer smo ostvarili željeni rezultat i ostanak na međunarodnoj sceni. Imali smo problema u prvom poluvremenu s njihovom tranzicijom, kada smo ih usporili i zatvorili, preuzeli smo potpunu kontrolu nad utakmicom - zadovoljan je nakon prvih 40 minuta bio Kujundžić, koji nije imao previše vremena za uživanje u premijernoj pobjedi. Samo 45 sati nakon što je završio dvoboj protiv Hopsija uslijedio je novi ispit, u kojem se teoretski također tražio plasman u četvrtfinale jednog natjecanja. Dok je ono u Alpe Adriji izboreno bez problema, ono u Kupu "Krešimir Ćosić" ipak je ostalo nedostižno. Ništa čudno, jer s druge strane je bila Cedevita, najbolja hrvatska momčad, koja je u Gradski vrt stigla i u trenutno najjačem sastavu. To je već dovoljan pokazatelj da su Zagrepčani ozbiljno shvatili ovaj dvoboj, u kojem su se odmah postavili kao favoriti. Pomogli su i očito nepotrebno impresionirani domaćini, koji su slabo odradili uvodnih deset minuta, što se pak ne može reći za ostatak utakmice. Pet minuta prije kraja "brokeri" su se mogli spustiti i na jednoznamenkasti zaostatak, ali završnica se ipak nije zakomplicirala i završilo je +12 (74:86) za goste.

- Dobro smo se nosili s aktualnim prvakom i pobjednikom Kupa. Ono što sam tražio prije utakmice su dvije stvari, a to je sprječavanje suparničkog ofenzivnog skoka te što manji broj izgubljenih lopti. Ovo prvo su igrači ispunili u cijelosti, Cedevita je imala samo četiri napadačka skoka, a drugim mogu biti djelomice zadovoljan - kaže Domagoj Kujundžić, koji nije želio secirati pogreške, ali 19 izgubljenih lopti ipak malo previše. No i to je škola koju prolaziš kada igraš protiv kvalitetnijih momčadi, a Cedevita je trenutno broj jedan u državi. U konačnici Osječani mogu biti zadovoljni kako su parirali favoritu te kako su odradili dvije uvodne utakmice pod novim trenerom.

Već ovog petka Vrijednosnice Osijek čeka novi okršaj s prvakom, ali ovaj im put na startu drugog dijela HT Premijer lige stiže druga momčad Cedevite. U tom će dvoboju "brokeri" imati pravo na više optimizma, koji je podgrijan dobrom predstavom u Kupu. N. Benčina
U petak Vrijednosnice Osijek ponovo dočekuju Cedevitu u Gradskom vrtu, a riječ je o dvoboju HT Premijer lige
Možda ste propustili...

BIVŠI ENGLESKI IZBORNIK BORI SE S OPAKOM BOLEŠĆU

Portugalci i Francuzi odaju počast Erikssonu

BAKLJA ZA OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU 2024.

Upaljen olimpijski plamen u drevnoj Olimpiji

EUROPSKO BOKSAČKO PRVENSTVO

Slavonci će u Beogradu imati podršku

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana