Crna kronika
OTKRIVEN UZROK POŽARA U ŽUPANIJSKOJ ULICI U SLAVONSKOM BRODU

Uhićen piroman, otvorenim plamenom zapalio tuđu kuću
Objavljeno 15. siječnja, 2019.
SLAVONSKI BROD - Pedesettrogodišnji muškarac uhićen je pod sumnjom da je namjerno izazvao požar koji je izbio 10. siječnja na kući u Županijskoj ulici u Slavonskom Brodu.


- Radi se o 53-godišnjaku kojega policija sumnjiči za počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom. Policajci su 53-godišnjaka uz kaznenu prijavu u subotu prepratili u Županijsko državno odvjetništvo na prvo ispitivanje te mu je potom sudac istrage odredio istražni zatvor. Nakon toga policajci su 53-godišnjaka prepratili i predali u zatvor u Požegi - doznajemo od Kate Nujić, glasnogovornice Policijske uprave brodsko-posavske.
Podsjetimo, prošlog četvrtka oko 11 sati došlo je do požara u dvorištu obiteljske kuće, koji se proširio na zid, a potom i na krovište kuće, koje je potpuno izgorjela. Na mjesto događaja izišli su djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Slavonski Brod, koji su spriječili širenje požara na cijelu kuću. Na intervenciju je, u samo pet minuta od dojave, dojurilo deset brodskih vatrogasaca, koji su na mjesto događaja stigli s tri vozila. Požar je, kako doznajemo, bilo jako teško ugasiti jer je trebalo zatvoriti dotok plina, koji je ubrzao širenje požara u potkrovlju kuće, koje je cijelo bilo u plamenu. Čim je plin zatvoren, i požar je ugašen, a nakon toga vatrogasci su ostali raščistiti požarište. U cijelosti je izgorio dio kuće namješten za stanovanje. Policija je potom obavila očevid, u nazočnosti inspektora zaštite od požara, te utvrdila da je do požara došlo djelovanjem otvorenog plamena. Samo je nedostajao počinitelj, koji je nešto poslije ipak otkriven. Prema dostupnim informacijama, 53-godišnjak je požar izazvao šibicom, upaljačem ili odbačenom cigaretom. Kako doznaje portal SBplus, navodno je u rodu s vlasnicima kuće na kojoj je podmetnuo požar. Prema još uvijek nepotvrđenim podatcima, i prije se sukobljavao s obitelji te joj prijetio, što je ona i prijavila policiji. Na kraju je dio prijetnji i ostvario podmetanjem požara. Nakon što bude ispitan u nadležnom odvjetništvu, bit će poznato više informacija o 53-godišnjakovu motivu. Prema Kaznenom zakonu, ako mu se krivnja dokaže, očekuje ga zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina.S.Lacić
Možda ste propustili...

INTERVENCIJA VATROGASACA U ALJMAŠU

Požar na pomoćnoj zgradi župnog ureda

TROJE POGINULIH U UTORAK NA HRVATSKIM CESTAMA

Vozač (44) Audija nije bio vezan

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

2

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

3

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura