Mozaik
PLANIRAJU I SJEVERNOAMERIČKU TURNEJU

Grupa The Who će nakon 13 godina izdati novi studijski album
Objavljeno 14. siječnja, 2019.
Popularna grupa koja je obilježila burne 60-e i 70-e, The Who, najavila je izlazak novog albuma ove godine, ali i potvrdila da planira sjevernoameričku turneju. Nova bi ploča u tom slučaju bila njihovo prvo izdanje nakon 2006. i albuma "Endless Wire", na koji se čekalo čak 24 godine, od izlaska "It’s Hard", 1982. Pete Townshend je za Rolling Stone rekao kako je napomenuo Live Nationu da neće odrađivati turneju ako nemaju nove pjesme, a čak je i odbijao potpisati bilo kakav ugovor te dodao kako to nema veze s time da želi hit album ili da uopće The Who trebaju novi album.

- Riječ je jednostavno o osobnom razlogu. U pitanju je moj ponos, osjećaj vlastite vrijednosti i ponosa kao glazbenika koji stvara glazbu - rekao je Pete. Za sada neimenovani album trenutno ima 15 demosnimki, koje je sve snimio i napisao Townshend prošle godine. Roger Daltrey do kraja ove godine trebao bi snimiti vokalne dionice, a kraj godine trebao bi donijeti novi album na tržište.

- U pitanju je kombinacija tamnih balada, teških rock-stvari, eksperimentalne elektronike, sampleova i tipičnih Who pjesama, koje počinju gitarom koja daje yanga-dang zvuk - izjavio je Townshend.

Magazin Rolling Stone je The Who, uz The Beatles i The Rolling Stones, uvrstio u "sveto trojstvo britanskog rocka". T.K.
Možda ste propustili...

POVRATAK NA SCENU KAO EKSPERIMENTALNI DUO

Libar je objavio EP “Nova zemlja”

Najčitanije iz rubrike