Regija
VILJEVO U OVOJ GODINI POSTAJE VELIKO GRADILIŠTE

Završava se dom, gradi se vrtić…
Objavljeno 14. siječnja, 2019.
VILJEVO

Općinsko središte Viljevo ove će godine postati veliko gradilište jer projekt izgradnje novog središta teče prema planu. U Općini kažu da su u sklopu 1. faze projekta pri kraju grubi poslovi na izgradnji vatrogasnog doma te je zgrada stavljena pod krov.

- Vrijednost je oko 1,2 milijuna kuna od čega je 300.000 kuna sufinanciralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a - kaže načelnik Dominik Knežević. Započeta je i gradnja ambulante s ljekarnom i stomatološkom ordinacijom, Viljevčani planiraju stavljanje zgrade pod krov u proljeće. S obzirom na to da je ova faza "teška" oko 750.000 kuna, Općini je u susret izašao MRRFEU koje je sudjelovalo sa 250.000 kuna, a nastavak radova planira se tijekom 2019. godine apliciranjem na natječaj Županije i priljev sredstava diktirat će dinamiku i nastavak radova. Načelnik otkriva da bi nakon što su nastavljeni radovi na mrtvačnici u Kapelni, koji su stajali oko 150.000 kuna, taj objekt trebao biti stavljen u funkciju u proljeće. Radi se i na izradi projektne dokumentacije za izgradnju mrtvačnice u Ivanovu koja će biti prijavljena na mjeru 7.4.1. preko LAG-a Karašica, a ona će koštati oko 300.000 kuna.

- Puno očekujemo od natječaja prekogranične suradnje INTEREG Mađarska - Hrvatska s Općinom Cun u sklopu kojeg bi bilo prijavljeno proširenje ribnjačkih površina, izgradnja biciklističkih i poučnih staza te pontonskog pristaništa na Dravi u području Konopljišće. Taj bi projekt umnogome trebao pridonijeti razvoju lovnog i ribolovnog turizma - najavljuje načelnik.

U tijeku je provedba javne nabave za izgradnju prvog dječjeg vrtića. Početak gradnje planiran je u proljeće, a za tu namjenu odobreno je 6,5 milijuna kuna.

U tijeku je izrada projektne dokumentacije za cestu Viljevski Cret – Ivanovo u dužini od dva kilometara u vrijednosti od oko 3.150.000 kuna, a izrađen je projekt za energetsku obnovu prostorija NK-a Viljevo. Vrijednost projekta je 700.000 kuna, s tim da je sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 85 posto prihvatljivih troškova. Dodatni vjetar u leđa Viljevčanima je kao poljoprivrednom kraju dodala i nedavno dobivena Suglasnost Ministarstva poljoprivrede na Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem pa se natječaji za zakup zajedničkih pašnjaka planiraju raspisati ovaj mjesec. L.Aničić
Možda ste propustili...

KAMEROM SNIMATELJA ŽELJKA FELBARA

Veliko jezero, Europska Amazona, Velika rijeka

ODJEK IZBORA NA LOKALNOJ RAZINI

Nikolić: Morat će biti bolja suradnja

Najčitanije iz rubrike