Regija
21. IZLOŽBA MALIH ŽIVOTINJA

Moglo se vidjeti 407 primjeraka golubova, kunića, peradi i ptica
Objavljeno 13. siječnja, 2019.
DONJI MIHOLJAC

U Donjem Miholjcu prošlog je vikenda otvorena 21. Međugradska izložba malih životinja koju tradicionalno organizira Udruga uzgajivača malih životinja "Slavonija" Donji Miholjac. U nastavno-sportskoj dvorani OŠ Augusta Harambašića tijekom tri dana predstavljeni su ljepota i trud uzgoja malih životinja, a posjetitelji su mogli vidjeti 407 životinja pedesetak izlagača koji su predstavili svoje golubove, perad, kuniće i ptice. Na izložbi se moglo vidjeti 314 golubova, 37 primjeraka peradi, 46 ptica i 10 kunića.

- Ohrabruje što je većina izlagača iz naše udruge, a polako, ali sigurno priključuju nam se i novi izlagači iz susjednih mjesta i udruga s kojima surađujemo - uvodno je, prilikom otvaranja izložbe, rekao predsjednik te udruge Miroslav Černoga. Dodao je kako udruga djeluje 35 godina i okuplja uzgajivače s područja Donjeg Miholjca radi promocije i unaprjeđivanja uzgoja malih životinja te da je ova izložba između ostalog i pokazatelj njihova truda i entuzijazma, ali i zalog budućnosti jer žele regrutirati mlađe članove. Uzgojem životinja bavi se 45 osoba srednje i starije dobi, i to na razini hobija.

Izložbu je otvorila v. d. ravnatelja Dječjeg vrtića "Pinokio" Donji Miholjac Jadranka Landup, a nazočne je pozdravio i gradonačelnik Goran Aladić, koji je rekao da Grad Donji Miholjac podržava rad Udruge uzgajivača malih životinja "Slavonija" i sve njihove aktivnosti.

- Nastojat ćemo i dalje podržavati takve događaje jer smatramo da ovakve i slične manifestacije podižu kvalitetu društvenog života u gradu - rekao je gradonačelnik Aladić i zahvalio svima koji su sudjelovali na izložbi.

Ove godine, uz tradicionalnu suradnju OŠ Augusta Hrambašića te prvi put Dječjeg vrtića "Pinokio", Udruga uzgajivača malih životinja "Slavonija" provela je natječaj o temi ‘‘Moj kućni ljubimac‘‘. Na natječaj je pristiglo mnoštvo literarnih i likovnih radova učenika četvrtih razreda, a najbolji su simbolično nagrađeni. U kategoriji literarnih radova nagrađeni su učenici Petar Rendulić, Petra Kolarić, Niko Grgić, Maria Walter, Lea Rihtarić i Katrin Maroslavac, a u kategoriji likovnih radova Noa Falamić, Ema Golinac, Nikol Bucko, Anja Pačarić, Bruno Živković i Tina Staklenac. Nagrađeno je i 12 vrtićaraca.

Dodjela nagrada najboljim učenicima uveličala je otvorenje izložbe malih životinja.
S.Fridl
Udruga “Slavonija” osnovana je prije 35 godina i danas ima 45 članova uglavnom srednje i starije dobi
Najčitanije iz rubrike