Učionica
ADVENTSKE KARITATIVNO-HUMANITARNE INICIJATIVE KATOLIČKOGA BOGOSLOVNOG FAKULTETA U ĐAKOVU

Darivali djecu bez roditeljske skrbi, bolesnike i socijalno ugrožene
Objavljeno 13. siječnja, 2019.
Članovi karitativno-humanitarne skupine Katoličkog bogoslovnoga fakulteta u Đakovu, predvođeni izv. prof. Suzanom Vuletić, i prošloga su adventa pokazali solidarnost prema potrebitima i ranjivim skupinama društva.

Redovitim okupljanjima i izradom različitih kreativnih rukotvorina kao i prikupljenim prilozima ostvarili su nekoliko plemenitih inicijativa usmjerenih prema odabranim organizacijama, udrugama, ustanovama i zajednicama koje se brinu o odraslima i djeci bez roditeljske skrbi, bolesnicima i socijalno ugroženima.

wTako su posjetili i prigodno darivali osamdesetak štićenika Dječjega SOS sela Ladimirevci, Udrugu za promicanje dostojanstva ljudskog života i zaštite nerođenog djeteta Betlehem – Osijek i Specijalnu bolnicu za psihijatriju i palijativnu skrb „Sveti Rafael Strmac“, a studentima su slabijega imovinskog statusa i Caritasu podijelili socijalne pakete. Studentima i nastavnicima KBF-a donacije su pomogli prikupiti: Studentski zbor Sveučilišta u Osijeku, građani Đakova, izdavačka kuća „U pravi trenutak“, trgovina „Libro“, autosalon Aurum i Rene Balog (Croatia turist, Đakovo).
Tomislav Levak
Možda ste propustili...