Učionica
OBILJEŽEN 3. PROSINCA – MEĐUNARODNI DAN OSOBA S INVALIDITETOM

Studenti Akademije umjetnošću „šetali“ kroz različite epohe
Objavljeno 13. siječnja, 2019.
Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku dana 3. prosinca 2018. programom „Umjetnošću kroz epohe“ obilježila je Međunarodni dan osoba s invaliditetom.

Umjetničke voditeljice projekta bile su izv. prof. art. Tatjana Bertok-Zupković, doc. dr. art. Ines Matijević Cakić i predavačica Mirna Sabljar. Pod mentorstvom umjetničke suradnice Selene Andrić, asistentice Veronike Hardy te Ines Matijević Cakić i Mirne Sabljar, u glazbeno-recitatorskom su programu – čiji je cilj bio kratak presjek glazbene i kazališne umjetnosti kroz različite epohe – sudjelovali studenti Odsjeka za glazbenu umjetnost i Odsjeka za kazališnu umjetnost. U glazbenom su dijelu programa nastupili Dunja Keža, Domagoj Ivanković, Valentina Fridrich, Mateja Bušetinčan i Filip Sever, a lirske su narodne pjesme iz 19. stoljeća, koje su prenošene usmenom predajom, recitirali Mihael Elijaš, Jura Ruža, Ana Cmrečnjak, Toni Leaković, Marijin Kuzmičić, Irin Šime Rabar, Matilda Fatur, Silvijo Švast i Andrija Krištof.

Kao dio programa od 3. do 10. prosinca 2018. u Galeriji Učiteljskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu bila je postavljena izložba „Iz druge perspektive“. Na njoj su prikazani radovi Antonija Rendulića, studenta Odsjeka za likovnu umjetnost Akademije, te Alena Kasumovića, akademskoga slikara i člana međunarodne Udruge umjetnika koji slikaju ustima ili nogama. Izložba je ostvarena u suradnji osječke Akademije, zagrebačkoga Učiteljskog fakulteta i Udruge Zamisli.
Tomislav Levak
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike