Osijek
HEDONISTIČKI VIKEND U OSIJEKU

Danas i sutra održava se peti WineOS
Objavljeno 11. siječnja, 2019.
Ljubitelji vina uživat će u Muzeju okusa

Vinoljupci iz Osijeka i okolice imaju priliku uživati ovoga vikenda. Danas i sutra u Muzeju okusa održava se peto izdanje najvećeg vinskog festivala na istoku Hrvatske – WineOS-a.


Glavni noviteti svakako su nova lokacija i termin. Tako se WineOS s početka prosinca “preselio” na početak siječnja, u vrijeme kada se u vinskom svijetu, bar u našoj regiji i susjedstvu, ne događa ništa. Ujedno, ovo je najbolji mogući uvod za predstojeću Vincešku, najvažniji blagdan u vinskom kalendaru.


Organizatori nastavljaju mijenjanje lokacije svake dvije godine. Prva dva izdanja održana su u Arheološkom muzeju u Tvrđi, a sljedeća dva u Esseker centru u središtu grada. Nova lokacija, Muzej okusa u Gradskom vrtu, svakako će pridonijeti boljem i ekskluzivnijem izgledu ove manifestacije.


Naglasak je ponovno na lokalnim proizvođačima vina, odnosno vinarijama iz vinske regije Slavonija i Podunavlje, koji čine većinu izlagača na ovogodišnjem WineOS-u. Ponovno će cijelu priču dopuniti gosti iz drugih hrvatskih regija, kao i oni iz Mađarske, Vojvodine, BiH i Makedonije. Sve to prati sjajan program unaprijed rasprodanih radionica.


Nisu organizatori zaboravili ni sve ostalo što ide uz vino, odnosno slatke i mesne delicije te voćne rakije. Tu su još i pojačanja u obliku ulja, sireva, proizvoda od meda te lokalnog piva i džina. Dio izlagača na tom dijelu festivala nastupit će i ove godine uz potporu Osječko-baranjske županije, koja je ponovno prepoznala važnost te manifestacije.


Predstojeći vikend velika je prigoda za uživanje u dobroj kapljici najboljih lokalnih vinarija i sjajnim delicijama. Stoga pozivamo sve čitatelje Glasa Slavonije da nam se pridruže danas i sutra od 15 do 21 sat u Muzeju okusa. Dnevna ulaznica stoji 80 kuna, a u cijenu je uračunata i festivalska čaša.
Najčitanije iz rubrike