Osijek
PETICIJA UDRUGE POBJEDE

Treba zabraniti uporabu pirotehničkih sredstava tijekom cijele godine!
Objavljeno 11. siječnja, 2019.
Udruga Pobjede tijekom proteklih božićnih i novogodišnjih blagdana zaprimila je velik broj zamolbi svojih sugrađanki i sugrađana da pokušaju apelirati na institucije vezano uz pirotehniku čije korištenje stvara nelagodu i ljudima i životinjama (kod kojih smrtni slučajevi u obliku zatajenja srca ili istrčavanja na prometnu cestu od straha nisu rijetki), pa su pokrenuli potpisivanje peticije na Trgu Ante Starčevića (ispred Name). Potpisivanje peticije moguće je do subote, 12. siječnja 2019. od 10 do 12 i od 15 do 17 sati.

Peticija je za potpunu zabranu uporabe pirotehničkih sredstava F2 i F3 kategorije tijekom cijele godine (osim u slučaju organizirane i najavljenje uporabe - Dan grada i slično.) Ovaj projekt pokrenut je od Prijatelja životinja, krovne udruge koja okuplja sve udruge za zaštitu životinja na području RH. Svaka udruga organizira potpisivanje peticije na području na kojem djeluje, a sve prikupljene potpise Prijatelji životinja predat će nadležnim institucijama.

Ako MUP ne donese takvu zabranu, tada je nužno da se istim zakonom što prije dopusti gradovima i općinama mogućnost da proglase takvu zabranu na svojemu području. Na taj način načelnici općina i gradonačelnici mogli bi već krajem ove godine zaštititi životinje, djecu i odrasle od posljedica uporabe petardi. I.A.
Možda ste propustili...

NA DJEČJEM ODJELU GISKO-a

Proslava Svjetskog dana pjesništva

TOMISLAV BERONIĆ U KNJIŽARI NOVA

“Peta dimenzija” i u zvučnom obliku

POTPISAN PRVI UGOVOR O GRADNJI

Tvrtka Mono prva će useliti u budući IT park

Najčitanije iz rubrike
oglas