Osijek
VINARI IZ OPĆINE ERDUT POZIVAJU

Na Vinkovo kod Brzice, Sibera, Jasne Antunović...
Objavljeno 11. siječnja, 2019.
Vinogradari i vinari erdutskog vinorodnog kraja pripremaju se za početak radne godine u vinogradima. A sve prema tradiciji kreće Vinkovom, pa će tako i četiri vinarije obilježiti taj vinogradarski blagdan velikim proslavama.

Ivo Brzica, vlasnik Boutiqe vinarije Brzica iz Erduta, kaže kako je to dan kada se okupe vinski znalci sa svih strana Hrvatske i ostali željni veselja i odličnog gostoprimstva i tijekom siječnja.

- Vinkovo je opet jedan od razloga da se ponovno okupimo i družimo uz odličnu kapljicu, pjesmu i gastroponudu u našim vinogradima i vinarijama. Evo, mene je zapala čast da u ime četiri vinarije pozovem uvijek nam drage goste. Tvrdim da zadovoljstva, hrane i vina neće izostati. U ime naše drage kolegice koja svojim ženskim rukama čini vina vrhunskima - Jasne Antunović, vlasnice vinarije iz Dalja, Vinarije Siber Erdut i moje Vinarije Brzica najavljujem da će na te tri lokacije 19. siječnja u 12 sati početi proslava Vinkova, pa ćemo vidjeti tko koliko može izdržati, nastaviti sigurno do kasno u tu subotnju noć. Bit će tu i graha i čobanca i drugih naših domaćih slavonskih delicija i naravno uz vinoljupce nezostavnih tamburaša na dva-tri mjesta. Ne brinite se, nazdravit ćemo i zapjevati s baš svakim vinoljupcem koji nam dođe na Vinkovo, što je zapravo dan otvorenih naših vrata. Slobodan sam navijestiti i da će Erdutski vinogradi proslavu Vinkova imati dan prije, odnosno u petak - poziva Ivo Brzica.

Hrvoje Pavić kaže da u Erdutskim vinogradima slave na otvorenom, i to 18. siječnja, pa mole goste da se odjenu toplo. U 13 sati je na plantaži Erdut kušanje vina i ražanj, a blagoslov je u 14.30. D. Pejić
Možda ste propustili...

KONCERT TEEN ZBORA INSTITUTA POLIFONIJA

Pomozite im otputovati u Belgiju na natjecanje

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

Najčitanije iz rubrike