Kultura
GOSTOVANJE KAZALIŠTA IZ BELOG MANASTIRA

O migracijama i trgovanju ljudima
Objavljeno 11. siječnja, 2019.
OSIJEK - Ovoga vikenda u Osijeku će biti održana kazališna predstava "Novac moje krvi", u izvedbi Gradskog kazališta Beli Manastir, a u organizaciji Hrvatskog centra za dramski odgoj iz Zagreba (HCDO).


Razlog predstavi je trodnevni seminar dramske pedagogije koje organizira Hrvatski centar za dramski odgoj iz Zagreba od 10. do 12. siječnja u prostorijama Graditeljsko-geodetske škole u Osijeku.


Zadnjega dana, u subotu, 12. siječnja 2019. godine, održat će se i prigodna dodjela godišnjih nagrada Hrvatskog centra za dramski odgoj iz Zagreba, nakon koje slijedi Godišnji sabor HCDO-a, a potom će se svi sudionici u 18.30 sati uputiti na kazališnu predstavu.


Predstava "Novac moje krvi" rađena je u suradnji s Odjelom prevencije Policijske uprave Osječko-baranjske županije i na "daskama koje život znače" u raznim prigodama i na raznim mjestima igra od rujna 2016. godine. Ona je jedan od brojnih uspješnih projekata koje zajedno provode Odjel prevencije Policijske uprave Osječko-baranjske županije i Gradsko kazalište u Belom Manastiru.
Na prošlogodišnjem saboru Hrvatskog centra za dramski odgoj iz Zagreba, održanog u Zagrebu, godišnje priznanje dobilo je upravo Gradsko kazalište Beli Manastir. Predstava je do sada igrana diljem Hrvatske te u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji, a ova edukativna predstava nastavit će svoj put u drugim mjestima i državama. D.Kć.
Prevencija trgovanja ljudima
U predstavi glume: Davor Burić, Klea Posavac, Daniela Taslidžić Herman, Dunja Vlahek, Denis Mikac, Vanessa Herman i Lana Herman. Tekst i režiju ove zanimljive predstave, bez obzira na dob i spol gledatelja, potpisuje Cvetin Aničić, a ton i svjetlo Zoran Herman. Predstava je dio preventivnog projekta o trgovini ljudima, a cilj projekta je, na prvom mjestu, podizanje razine svijesti javnosti o prevenciji trgovanja ljudima, kao i poticanje društva na odgovornu reakciju koja bi, dugoročno, vodila smanjenju i sprječavanju trgovanja ljudima.
Možda ste propustili...

NOĆ KNJIGE U VINKOVCIMA

Prvi put u novoj zgradi Knjižnice

U POVODU SVJETSKOG DANA KNJIGE I AUTORSKIH PRAVA

Krleža, Zagorka i Tolkien u Noći knjige u Arkadiji

Najčitanije iz rubrike