Mozaik
IGOR DELAČ OBJAVIO PJESMU “ISTINA U TAMI”

Spotom smo željeli pokazati
koliko je Osijek lijep grad
Objavljeno 11. siječnja, 2019.
Ovu zadnju pjesmu svoje trilogije izvest će na Zagrebačkom festivalu

Sjajni osječki glazbenik Igor Delač u proteklih se godinu dana glazbeno vratio u svoje početke karijere predstavivši hrvatskoj sceni dva vrhunska uratka ‘‘Budan‘‘ i ‘‘Ljubav‘‘.

Već početkom nove 2019. godine završio je svoju glazbenu ljubavnu trilogiju u retrozvuku pjesmom ‘‘Istina u tami‘‘, kojom će se predstaviti i na ovogodišnjem Zagrebfestu, 25. siječnja. Igor je uistinu novim pjesmama osvojio hrvatsko glazbeno nebo, okupirao sve radijske etere i vrlo brzo zasjeo na sam vrh top-lista te se još jednom potvrdio kao jedan od najboljih hrvatskih vokala. No, osim glazbe Delač je pokrenuo i novu priču svog života u obliku sporta, odnosno trčanja, i sve to začinivši velikom dozom humanitarnosti. Trčati je počeo još prije nekoliko godina te redovno sudjelovao na memorijalnim i humanitarnim utrkama diljem Slavonije, a krajem prošle godine i sam je organizirao humanitarnu utrku u svom Osijeku. Kao i uvijek vedar, raspoložen i prositupačan, podijelio je s nama sve one stvari koje su ga u proteklom razdoblju činile uspješnim i sretnim, od glazbe do sporta te najavio nekoliko noviteta za tekuću godinu.

Promjena glazbenog izričaja donijela je potpunu promjenu kako u vama tako i u pogledu publike:

- Presretan sam i stvarno nema riječi kojima bih opisao svoje zadovoljstvo i zahvalnost na postignutim uspjesima u prošloj godini koja je za mene značila veliku prekretnicu u karijeri. Prelazak na pop-izričaj za mene je bio veliki izazov i ni u najljepšem snu nisam se mogao nadati tako dobrom rezultatu i prijmu. Stoga na tome od srca zahvaljujem glazbenim urednicima, radijskim postajama i njihovim slušateljima. Bez njih to ne bi bilo moguće. Jako mi je važno da su moje pjesme tako dobro prihvaćene i rado slušane. To je najbolja i najvažnija nagrada za svakog glazbenika, jer samo tako moj rad ima smisla. Također zahvaljujem se svom timu Hit Factory na odličnim pjesmama i izvrsnoj produkciji, kao i diskografu Croatia Records na podršci. Osjećam se sjajno, uživam u onome što radim i zapravo jedva čekam svaki novi nastup i glazbena druženja, jer to je moj život.

‘‘Istina u tami‘‘ nova je pjesma kojom ste završili svoju "Trilogiju o ljubavi‘‘ i stavili točku na ‘‘i‘‘ jedna sjajne glazbene priče svojstvene samo za vas, a snimljen je i spot. Recite nam nešto više o tome...

- Došli smo do kraja jedne priče, ili možda početka nove. ‘‘Istina u tami‘‘ pjesma je za koju glazbu potpisuje autorsko-producentski tim Hit Factory, odnosno točnije dvojac Ivan i Miroslav Zečić, autor teksta je Uršula Tolj, dok je za aranžman i modernu pop-produkciju zaslužan Ivan Zečić. Vjerujem da će moj novi singl "Istina u tami" isto tako naići na dobar prijam te da će brzo pronaći put do srca brojnih slušatelja, pa da se zajedno veselim pjevajući je. Videospot za pjesmu "Istina u tami“ sniman je u Osijeku, u režiji Josipa Grizbahera iz Cinematica Osijek, čime je i ovaj put htio pokazati koliko je Osijek lijep grad i promovirati ga na najljepši mogući način, kroz glazbu. U spotu se kao glavni likovi pojavljuju Ivona Kundert, filmska i kazališna glumica, članica ansambla kazališta "Komedija", širem auditoriju poznata po ulozi Vlatke u TV seriji "Crno-bijeli svijet", Matej Barić, moja kći Nina Delač te članovi osječkih udruga "Zdravo trčanje" i "Figuram". Zanimljivim i dinamičnim spotom koji prati tekst pjesme, pokušao sam dočarati izazove koji prate današnji moderan i užurban načina života. Brojne obaveze i stres koji prati svakodnevnicu često ostave trag i uzrokuju probleme u međuljudskim odnosima i naravno ljubavi. Ljubav je uvijek jača od svega i pobjeđuje sve nedaće, pa je tako i prikazano u ovom novom spotu. Na kraju dana kada se vratimo doma i iza sebe ostavimo poslovne obveze i probleme, ljubav je ta koja je jedino važna, koja nas povezuje i spaja te čini naš život ugodnim i sretnim.

S ovom pjesmom nastupit ćete krajem siječnja na predstojećem 66. Zagrebačkom festivalu, i to prvi put u karijeri, zar ne?

- Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što ću s mojim novim singlom "Istina u tami" prvi put nastupiti na Zagrebačkom festivalu. U zadnjih nekoliko godina festival je postao stvarno respektabilna glazbena priredba u cijeloj regiji, a biti izabran na natječaju između više stotina pristiglih pjesama, za mene je veliki kompliment i potvrda da moja karijera napreduje u pravom smjeru. Veselim se i jedva čekam taj festival.

Osim glazbom bavite se i sportom. Naravno, mislim na trčanje kojim se aktivno bavite...

- Osim glazbe koja je moja velika ljubav i profesija, posljednjih šest godina rekreativno se bavim trčanjem i promoviranjem zdravog načina života. Do sada sam istrčao više utrka i polu-maratona. Posebno mi je draga prošlogodišnja humanitarna utrka pod nazivom "Osijek trči, i ti to možeš – daruje svoje kilometre", koju sam organizirao u povodu dana Grada Osijeka, 2. prosinca 2018., uz veliku pomoć atletskog kluba "Slavonija-Žito". S obzirom na to da uopće nisam klasičan sportski tip, ali sam shvatio koliko je važno biti fizički aktivan, moja krilatica je: "Kad mogu ja, može svatko!". To je ujedno i poziv svim neodlučnima da se pokrenu i naprave dobro sebi i široj zajednici.

Vladimir Grgurić
 
Možda ste propustili...

MANIFESTACIJA “DJECA SA SELA U KOLU SU VESELA” U VOĆINU

Održavanje dječje smotre najbolji je način da čuvamo svoju folklornu tradiciju

U NOVOJ SERIJI “THOSE ABOUT TO DIE” ROLANDA EMMERICHA

Hopkins kao car Vespazijan

Najčitanije iz rubrike