Sport
RUKOMETAŠI NEXE-A PONOVNO NA OKUPU

Horvat: Vratite se u Našice s medaljama
Objavljeno 10. siječnja, 2019.
NEXE nastavlja sezonu već 24. siječnja, kada gostuje u Bukureštu kod Steaue. Presretni zbog trojice reprezentativaca

Rukometaši NEXE-a u utorak su odradili prvi trening u 2019. godini. Odmor nije dugo trajao. Još su svježa sjećanja završnice godine kada su sjajnim igrama ostvarili plasman u skupinu EHF kupa, a u SEHA-Gazprom ligi zasjeli na treće mjesto.

Trener Hrvoje Horvat i njegov prvi asistent Franjo Lelić, dakako, na prvom treningu nisu imali sve igrače na raspolaganju. Nedostajala su tri Hrvata reprezentativca - Marin Šipić, Halil Jaganjac i Ivan Vida, kojima je izbornik Lino Červar objavio kako ih vodi na Svjetsko prvenstvo.

Tri plus tri
Koliko treneru nije dobro da nema sve igrače na raspolaganju, toliko ovoliki broj reprezentativaca predstavlja ponos za sve u klubu. Stoga i Horvat djeluje sretno što su čak trojica “gromova” u kadru hrvatske reprezentacije koja u petak započinje nastup na SP-u.

- Rijetko se koji klub može pohvaliti tolikim brojem reprezentativca. Ovom bih im prilikom čestitao te zaželio puno uspjeha. Ujedno je to potvrda dobrog rada u klubu i oko kluba. Želim im zapaženu minutažu na SP-u te da se vrate s medaljom u Našice - rekao je trener Hrvoje Horvat.

Inače, u Našicama su ponosni što su još tri bivša igrača NEXE-a ostala u Červarovu kadru. Riječ je o Ivanu Sliškoviću, Krešimiru Kozini te Alenu Blaževiću, rođenom Našičaninu i jedinom poniknulom u ovom klubu.

U Mađarskoj i Sloveniji
Ostatak momčadi već je zasukao rukave i započeo marljivo trenirati. Posla je jako puno, a vremena za pripremu neće biti. Naime, već 24. siječnja nastavljaju SEHA-Gazprom ligu. Odlaze u Bukurešt u goste Steaui. Nadamo se kako u tom susretu Horvat neće na raspolaganju imati reprezentativce jer bi to značilo kako su naši rukometaši ušli u borbu za visok plasman na SP-u. Potom slijedi i prva jako važna domaća utakmica 3. veljače, kada u Našicama gostuje slovački Tatran, izravni konkurent za borbu za Final four. Već 8. veljače u Gyoru NEXE će započeti i nastup u skupini EHF Kupa protiv Grundfos Tatabanye. Stoga je već učinjen plan i program priprema. Već su tako otputovali u Mađarsku, gdje će danas (18 sati) odigrati susret protiv domaćina Komla. Bit će to najbolji test za sraz s Tatabanyom. Planirane su i prijateljske utakmice u Požegi te u Sloveniji u Dobovi. Kako su ambicije velike, Horvat od starta priprema od svojih igrača traži puno.

- Tražit ću od dečki dodatni angažman, još ulaganja dodatnih napora i truda. U 2018. godini bili su perfektni, ali kada trener postane zadovoljan, onda ubrzo mora otići. Mislim da nismo još dotaknuli svoje limite. Imamo prostora i vjerujem da ćemo kroz ove pripreme dodatno se unaprijediti, a kada se kompletiramo, da ćemo igrati još bolji rukomet nego u prvom dijelu sezone - rekao je trener NEXE-a.
Krešimir Lacković
OPERIRAN RADOVANOVIĆ
Osim trojice reprezentativaca, s igračima zimske pripreme nije počeo ni vratar Mihailo Radovanović. On je nakon ozljede zadobivene protiv Olympiakosa ovih dana uspješno operiran. Koljeno zasad reagira dobro, pa će ovih dana započeti rehabilitacije. Premda neće žuriti s njegovim povratkom na teren, u NEXE-u se nadaju da bi na njega mogli računati u završnici sezone.
Marin Jelinić

lijevo krilo NEXE-a

Pred nama je veliki broj utakmica. EHF je pred nama, a tu je također i još pet kola SEHA lige. Moramo se dosta dobro spremiti kako bismo uspjeli otići na Final four te postigli zacrtane ciljeve u EHF kupu.
Najčitanije iz rubrike