Regija
DRUŠTVO NAŠA DJECA SLATINA

S malo novca, ali puno upornosti, dosljednosti i volje do velikih uspjeha
Objavljeno 10. siječnja, 2019.
SLATINA

Tijekom cijele protekle godine Društvo Naša djeca Slatina bilo je iznimno aktivno i "odradilo" je brojne programske sadržaje s djecom i za djecu, a sve uz pomoć neumornih volontera društva. Prosinac je počeo dobivanjem priznanja za najbolje primjere dobre prakse uključivanja volontera, koje je dodijeljeno u Osijeku 5. prosinca na Međunarodni dan volontera. U sklopu projekta "Mala škola poduzetništva", u Art-dvorani Pučkog otvorenog učilišta organizirana je tribina pod nazivom Uloga organizacija civilnog društva u kvalitetnom razvoju zajednice. Redovito su održavani sastanci i radionice s mališanima, a one uoči blagdana sv. Nikole obilježile su igra s "Čarobnim zvijezdama" i priča "Dar svetog Nikole". Vrijedne ručice izradile su i male poklon-torbe s motivom čizme. Članica Izvršnog odbora DND-a Božica Majhen i predsjednica Snježana Pačarić sudjelovale su na godišnjoj tematskoj i izvještajno-programskoj Skupštini Saveza društava Naša djeca Hrvatske u Zagrebu s temom "Primjena Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (GDPR-a) u radu društava Naša djeca".

U zimskoj večeri Dječjeg kutka Veseli sat u Josipovu malene ručice bojile su kuglice, a mališane je iznenadila Udruga žena Josipovo darovima. Uslijedile su božićne radionice u Dječjem forumu Mladost pri OŠ Eugena Kumičića i u tri dječja kutka Veseli sat. Uoči Božića mališani Dječjeg kutka Veseli sat Slatina, Dječjeg vrtića Zeko i Dječjeg vrtića Suncokret nastupili su na manifestaciji Prosinac u Slatini. Mali koncert bio je uvod u predstavu Dječjeg kazališta "Šareni svijet" i dolazak popularnih motomrazova iz Moto-kluba Speed. Organiziran je i dječji doček Nove godine u Josipovu i u Slatini.

Društvo Naša djeca Slatina još jednom je pokazalo kako je jedna od najaktivnijih udruga na području grada i kako se, uz dobru volju, s malo novca i mnogo volonterskog rada mogu postići značajni uspjesi.

- Aktivnosti je nužno dovoljno unaprijed planirati i kontinuirano ih održavati. Važno je i njegovati dobru suradnju s organizacijama sličnih ciljeva, ali i s drugim ustanovama i institucijama lokalnog karaktera. Članovima i volonterima važno je dati precizne upute i smjernice za obavljanje dodijeljenih zadataka te javno ili osobno iskazati vrednovanje učinka. A za njegovanje dobrih odnosa s donatorima, korisnicima i članovima važno je povjerenje, transparentno i pošteno obavljanje računovodstveno-knjigovodstvenih poslova te pravodobna i točna razmjena informacija - kaže predsjednica Snježana Pačarić.

Petar Žarković
Aktivnosti je nužno dovoljno unaprijed planirati i kontinuirano ih održavati, kaže Snježana Pačarić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike