Regija
KNJIŽNICA IMA OKO 2500 KORISNIKA

Trebaju prostor za knjige i radionice
Objavljeno 10. siječnja, 2019.
NAŠICE

U Hrvatskoj narodnoj knjižnici i čitaonici najčešći čitatelji su školska djeca koja uglavnom čitaju lektiru i beletristiku te umirovljenici koji čitaju popularnu publicistiku iz sociologije i sličnih tema. Prostore knjižnice za čitanje najčešće izabiru umirovljenici kojima se nerijetko ponudi i čaj kako bi se što ugodnije osjećali.

- Iako knjižnica ima više od 2500 aktivnih članova, svakodnevno se trudimo pridobiti i nove korisnike. Akcijom koja se održava već drugu godinu u knjižnicu želimo dovesti one najmlađe te ih na taj način usmjeriti i da u idućim godinama ostanu vjerni čitatelji - ističe Silvija Šokić, ravnateljica knjižnice.

Besplatni upis prvašića je u povodu Mjeseca knjige, a akciju sponzorira Grad Našice uz Savjet mladih grada Našica. Kako bi se uveo red u posuđivanju i vraćanju knjiga, oni su uveli i opomene, u početku ih je bilo i do 250, a trenutni je broj zanemariv. Ipak i dalje izlaze u susret čitateljima pa 11. studenoga, u povodu Dana Hrvatske knjižnice, provode akciju "Vi ste zaboravili vratiti knjigu, a mi ćemo vam zaboraviti naplatiti zakasninu".

- Knjižnica je nekoliko puta sudjelovala u europskim projektima, pa iako se njima osiguraju radni materijali, naše najveće bogatstvo je uvođenje novih usluga kojima dobivamo i nove članove - ističe Šokić koja s nestrpljenjem očekuje najavljivano preseljenje knjižnice u vlastitu zgradu. Naime, osim prostora za knjige, najviše im nedostaje prostor za provođenje radionica. I.Ć.
(Naj)čitatelji - inspiracija za nove usluge
Među najčitateljima u 2018. u kategoriji najmlađih su Roko Baksa Mihovilović, Patricija Grabar i David Stošić. U kategoriji studenata bila je to Noemi Grgi, a među zaposlenima najviše su pročitali Zoran Serdar i Jelena Moržan. U kategoriji nezaposlenih najčitatelji bili su Davor Trcović i Branka Lovaković, a najviše knjiga od umirovljenika pročitali su Đuro Crnković i Klaudio Miščević. “Upravo su čitatelji veliki izvor inspiracije za uvođenje novih usluga kojih će u novoj godini biti puno”, ističe Silvija Šokić, ravnateljica knjižnice.
Možda ste propustili...

DVD BENIČANCI

Za dom 30.000 €

ŽUPANIJSKO PRVENSTVO

Miholjački su košarkaši prvaci

IZLOŽBA U KNJIŽNICI U POVODU SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Blackout poezija - radovi osnovnoškolaca

Najčitanije iz rubrike