Dome slatki dome
DIZAJN

Dječji svijet kroz boje i dezene
Objavljeno 10. siječnja, 2019.
Na financijski pogodan i zabavan način uvedite detalje u dječju sobu

Trend koji je prisutan i u svijetu odraslih je uvođenje dječjeg svijeta kroz boje i dezene. Dječja soba treba biti vesela. Unesite boje poput crvene, sive, narančaste, ružičaste, žute i neizostavne plave. Sve to iskombinirajte s detaljima u strukturi drveta. Dobit ćete vrlo zanimljivu „patchwork“ strukturu dječje sobe koja će sama po sebi biti kreativna, što je važno za život i razvoj djeteta.

Ploča za crtanje
Korak dalje u kreativnosti učinit ćete uvođenjem ploče za crtanje. U svijetu digitalne tehnike, ova se ploča može već smatrati retrodetaljem, a to ćete osobito postići ako joj zaoblite rubove. Ipak, neovisno o trendu, ova ploča može postati prostor iskazivanja osjećaja i razmišljanja vašeg djeteta te prostor za igru i učenje. Pažljivo ju ukomponirajte s ostalim bojama. Ako je ploča crna, obvezno uvedite crne detalje u sobu, pa će ona postati i dekorativni element.

Fototapete s makrouzorkom izrazito su trendovske pa ih iskoristite i u dječjoj sobi. Isprintajte likove svoje djece na velikim formatima te ih postavite na izražajne dijelove zida. To će biti najljepši ukras sobe. I ovdje pripazite da kolorit fotografije bude u skladu s bojama sobe.

Motivi prirode također su u trendu pa iskoristite tapete s takvim motivima i oblijepite dio zida ili kreveta. Ovo će biti mali detalj koji će privući veliku pozornost!

Retrodetalji
Uvedite retrodetalje u dječje sobe, jer je to neizostavni dio trenda. Jedan od načina je da postavite nove ručkice u retrostilu koje će svojom bojom ili bojama biti dekorativne. To znači da je potrebno postići kontrast fronte i ručkice. Jednostavna pravokutna ručkica sa zaobljenim rubovima savršeno će pristajati u svakoj sobi. Možete u prostor unijeti i retrostolicu ili foteljicu, svjetiljku, ili luster i cilj će biti postignut.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing.arh
Možda ste propustili...

ŽELITE PSA

Što vam sve treba

LIFESTYLE NOVA ISKUSTVA NA ZIMOVANJU

Ledeni hoteli za nezaboravni odmor

SPRIJEČITE NEŽELJENO POTOMSTVO

Za kvalitetniji, duži i mnogo zdraviji život

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DIZAJN

Dječji svijet kroz boje i dezene

2

STANOVANJE PAMETNI SOUNDBAR

“Hej Google, uključi pročišćivač zraka”

3

LIFESTYLE NOVA ISKUSTVA NA ZIMOVANJU

Ledeni hoteli za nezaboravni odmor