Sport
LINO ČERVAR OBJAVIO POPIS ZA SP RUKOMETAŠA

Zbog ozljede otpao Šušnja, u Njemačku putuju sva tri rukometaša NEXE-a
Objavljeno 8. siječnja, 2019.

Lino Červar ipak se predomislio. Za Svjetsko rukometno prvenstvo, koje 10. siječnja počinje u Danskoj i Njemačkoj, umjesto najavljenih 16 vodit će ipak 18 igrača. S popisa preostalih u Červarovu kadru jedino je otpao pivot PPD Zagreba Leon Šušnja. Radi se o kružnom napadaču, kojeg je Červar označio kao jako važnog u fazi obrane. On je ozlijedio prepone i zasad nije u kombinacijama za nastup na SP-u. Umjesto njega među putnicima se našao mladi lijevi vanjski NEXE-a Halil Jaganjac, a ako se Šušnja oporavi moguće je da ga se naknadno pozove.

- Svih 28 igrača s prvotnog popisa još konkurira za sastav, na njima je da treniraju u klubovima i čekaju eventualni poziv, ako dođe do ozljeda - objasnio je Červar.

Osim Jaganjca na popisu su se našla i preostala dva rukometaša NEXE-a u reprezentaciji. Tako su desnokrilni Ivan Vida i pivot Marin Šipić u prilici debitirati na velikom natjecanju. Podsjetimo, Jaganjac je prošle godine nastupio na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj (igrao susret za peto mjesto, protiv Češke, nap. a.), a kao i dvojicu njegovih klupskih kolega čeka ga mogućnost debija na Svjetskom prvenstvu. Tako će NEXE imati čak tri igrača u kadru za Svjetsko prvenstvo. Prije dvije godine prvi igrač NEXE-a koji je zaigrao na velikom natjecanju bio je Josip Božić-Pavletić, a danas će se u zrakoplovu za München naći još nekoliko bivših igrača našičkog kluba. Dres NEXE-a, naime, nosili su i Ivan Slišković, Krešimir Kozina i Alen Blažević. Taj posljednji jedini je od svih rođeni Našičanin i poniknuo u našičkom klubu, a sada je pred debijem na velikom natjecanju, u 32. godini života. Inače, Blažević proteklih godina igra u mađarskom Pick Szegedu, gdje ga je tamošnji trener, Španjolac Juan Carlos Pastor, od vrlo dobrog lijevog vanjskog s napadačkim karakteristikama pretvorio u specijalista za obranu i takvog će ga koristiti i Červar na Svjetskom prvenstvu. Hrvatski izbornik uoči puta pohvalio je atmosferu u reprezentaciji.

- Ozračje u reprezentaciji je dobro. Postoji volja i želja, ali nas čeka jako teška zadaća. Na ovom prvenstvu ima bar deset reprezentacija koje mogu osvojiti medalje, a samo prvih sedam reprezentacija izborit će šansu za plasman na Olimpijske igre u Tokiju - rekao je Červar.

Na press konferenciji, na kojoj je i objavljen konačni popis, bili su i Igor Vori, koji će nakon velike igračke karijere u Njemačkoj debitirati u ulozi direktora reprezentacije, i dugogodišnji dopredsjednik Saveza Zoran Gobac. Nije se želio upuštati u prognoze, samo je zaključio kako izborniku nije bilo lako s obzirom na otkazivanja igrača (Pavlović, Marić, Mamić, Božić-Pavletić) i činjenicu da Hrvatska u Münchenu ima tešku grupu i vjerojatno još težu s kojom se križa u drugom krugu. K.Lacković
POPIS RUKOMETAŠA ZA SP
VRATARI: Marin Šego (Pick Szeged), Ivan Stevanović (Schaffhausen)



DESNA KRILA: Zlatko Horvat (PPD), Ivan Vida (NEXE)



LIJEVA KRILA: Manuel Štrlek (Veszprem), David Mandić PPD)



KRUŽNI NAPADAČI: Željko Musa (Magdeburg), Krešimir Kozina (Goepingen), Marin Šipić (NEXE)



LIJEVI VANJSKI: Domagoj Duvnjak (Kiel), Halil Jaganjac (NEXE), Damir Bičanić (PPD), Ivan Slišković (Göpingen), Alen Blažević (Pick Szeged)



SREDNJI VANJSKI: Luka Cindrić (Kielce), Igor Karačić (Vardar)



DESNI VANJSKI: Luka Stepančić (PSG), Jakov Vranković (Tatabanya)
Možda ste propustili...

HRVATSKA FUTSAL REPREZENTACIJA IGRA ZA ODLAZAK NA SP

Idemo se plasirati u Uzbekistan!

RUKOMETAŠICE OSIJEKA DOČEKUJU LIDERA

Protiv Podravke iskušati neke varijante

Najčitanije iz rubrike