Sport
REDOVITI SUDIONICI ZAVRŠNICA

Milošević i Gubica četvrti put sude na SP-u
Objavljeno 9. siječnja, 2019.
Hrvatska rukometna reprezentacija stalni je sudionik završnica velikih priredbi, a gotovo neizostavno su to i Boris Milošević i Matija Gubica. Osječka rukometna sudačka kombinacija, koja je nedavno deseti put uzastopce proglašena najboljim sudačkim rukometnim parom u Hrvatskoj, sudit će i predstojeće Svjetsko prvenstvo. To će im biti četvrti put da sude muško svjetsko prvenstvo, debitirali su kod kuće 2009., a još su sudili u Španjolskoj 2013. i Kataru 2015. Ukupno će im to biti već jubilarno, deseto veliko natjecanje na kojem će dijeliti pravdu. Osim već spomenuta tri Svjetska prvenstva za rukometaše sudili su i Europsko prvenstvo za rukometašice 2010., koje su zajednički organizirale Danska i Norveška, zatim Svjetsko prvenstvo za rukometašice u Brazilu 2011., na kojem su imali čast suditi finalnu utakmicu, na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. te na europskim prvenstvima u Danskoj (2014.), Poljskoj (2016.) i prošle godine u Hrvatskoj, na kojem su sudili finalnu utakmicu u Zagreb Areni između Španjolske i Švedske.

Na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj, naravno, namijenjene su im skupine koje nisu u istom "kosturu" s hrvatskim rukometašima. Tako su već jučer otputovali u Dansku. Prva postaja im je Herning, gdje će se igrati susreti C skupine, u kojoj se nalazi jedan od domaćina - Danska, te Norveška, Austrija, Tunis, Čile i Saudijska Arabija. Nije isključeno da ih sudačka komisija odredi i za suđenje neke od utakmica u Kopenhagenu, gdje će u prvom krugu igrati Švedska, Mađarska, Katar, Argentina, Egipat i Angola.

- Za početak smo smješteni u Herningu. Još ne znamo točno koje ćemo utakmice suditi, raspored se na prvenstvima dobiva dan za danom. Nikada ne znamo unaprijed što ćemo suditi, nego na sastanku na dan utakmice budu objavljene nominacije za taj dan - kratko nam je jučer rekao Matija Gubica, 50 posto osječke sudačke rukometne kombinacije koja je bila u konkurenciji za izbor najboljih rukometnih sudaca u svijetu za 2018. godinu. K.L.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike