Novosti
OBNOVA JAVNOG PRIJEVOZA

Osijeku i Vinkovcima stižu novi autobusi
Objavljeno 9. siječnja, 2019.
Realizacijom razvojnih projekata u prometu u resornom ministarstvu, također osiguravanjem sredstava iz EU-a, planiraju ući i u same gradove. Tako se u Osijeku i Vinkovcima realiziraju projekti nabave novih vozila javnog prijevoza. Time se rješava ključni problem - zastarjeli i nedostatni vozni park, ali i podiže i unaprjeđuje kvaliteta javnog prijevoza za stanovnike tih gradova te brojnih prigradskih naselja koja im gravitiraju. U Osijeku je planirana modernizacija postojeće tramvajske infrastrukture u duljini od 9,5 km, modernizacija i premještanje 23 tramvajske postaje te njihova prilagodba osobama s posebnim potrebama; planirano je i premještanje remize. Vrijednost projekta je 267 milijuna kuna, od kojih je nepunih 200 milijuna nepovratnih. Dokumentacija za postupak javne nabave za odabir izvođača radova i usluge nadzora je u pripremi.

Osijek i Vinkovci će i u nabavu novih autobusa za javni gradski prijevoz. U Osijeku se, nakon provedenog postupka, očekuje isporuka 12 autobusa, a u Vinkovcima je u tijeku izrada dokumentacije za postupak javne nabave za sedam autobusa.

Naposljetku, dobar dio gradova i općina, posebice u Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji, gradi, također uz pomoć EU projekata, i nove kilometre biciklističkih staza. To zaokružuje modernizaciju prometne infrastrukture. D.Kuštro
Možda ste propustili...

KAŽNJAVANJE UPORNIH PROMETNIH PREKRŠITELJA

Policija oduzela 1148 vozila

LISTA DVANAEST STRANAKA PREDVOĐENIH IDS-OM

Ideja okupljanja stara dvije godine