Mozaik
PRVA HRVATSKA ZOMBI KOMEDIJA

Objavljen trailer filma
"Posljednji Srbin u Hrvatskoj"
Objavljeno 8. siječnja, 2019.

Dugometražni igrani prvijenac redatelja i scenarista Predraga Ličine "Posljednji Srbin u Hrvatskoj", u hrvatska kina stiže 28. veljače, a sada je objavljen njegov prvi trailer.

 


Hrvatska, sedam godina nakon bankrota. Mala grupa bogatih još je bogatija, a siromašni su još siromašniji. Dok se bave klasnim razlikama, na svjetskoj razini vodi se još veća borba: voda je postala dragocjenija od nafte. Da bi se domogli vode, moćnici ne prezaju zaratiti, osvojiti, uništiti, pa čak ni ubaciti zombi virus. Zagrebačkog bonvivana Miću (Krešimir Mikić), čija je dnevna rutina zacrtana negdje između salona za masažu, restorana i kinodvorana u kojima prati filmski serijal svoje omiljene glumice Franke Anić (Hristina Popović), zombi epidemija zateći će potpuno nespremnog, ali će hrabro krenuti u odiseju praćen svojom filmskom heroinom i probijat će se kroz svijet zombija s jednim jedinim, ali teško ostvarivim ciljem: preživjeti. Zaplet je to prve hrvatske zombijevske komedije "Posljednji Srbin u Hrvatskoj", u kojoj glume još i Tihana Lazović, Dado Ćosić, Bojan Navojec, Sergej Trifunović, Rene Bitorajac, Judita Franković Brdar i mnogi drugi. Scenarij i režiju filma potpisuje Predrag Ličina, direktor fotografije je Ivan Zadro, a montažer Tomislav Pavlic. Glazbu za film skladali su Jura Ferina i Pavao Miholjević. Scenografkinja je Jana Piacun, kostimografkinja Selena Orb, a majstor maske je Miroslav Lakobrija.
Film je nastao u produkciji zagrebačke Kinorame (producentica je Ankica Jurić Tilić), i beogradskog Art & Popcorna (producent je Miroslav Mogorović), a financijski su ga poduprli Filmski centar Srbije i Hrvatski audiovizualni centar. T.K.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike