Sport
MARIN ŠIPIĆ:

Konkurencija je dobra jer nema opuštanja
Objavljeno 8. siječnja, 2019.

Splićanin u redovima NEXE-a Marin Šipić bio je u kadru reprezentacije na jesenskom okupljanju u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. godine. Tada mu je Červar pružio i solidnu minutažu. Očito je ostavio na njega jako dobar dojam nakon nastupa na Mediteranskim igrama prošloga ljeta kada je Hrvatska osvojila zlato.

Pivot NEXE-a i sada je u kadru reprezentacije. Bori se za poziciju koja bi ga odvela na Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj. No, konkurencija na mjestu pivota je velika. Uz Šipića tu su i Željko Musa, Leon Šušnja i Krešimir Kozina. Šipić (1996.) je najmlađi u tom društvu.

- Uvijek je dobro imati konkurenciju. Tada se na svakom treningu ide 200 posto. Da, tu smo četvorica pivota, jedan će vjerojatno otpasti. Tko, doista u ovom trenutku nitko od nas ne zna. Odluka je na izborniku, on će odlučivati ovisno o njegovim taktičkim idejama. No, siguran sam da za koga god se izbornik odluči neće pogriješiti. Svi su spremni dati maksimum.

Konkurencija Vas tjera na svakom treningu davati maksimum?

- Konkurencija je super stvar i ta činjenica da nas je više. Vjerojatno da je tu 16 sigurnih onda bi bilo i opuštanja. Ovako, svaki trening je posebno zanimljiv i svi idu 200 na sat. Naravno, pazi se da se nekoga ne ozlijedi, nema grubih startova. Ali, u svakom slučaju treninzi su vrlo kvalitetni.

Kako Vama mlađim igračima pristupa Lino Červar?

- Uglavnom nas ohrabruje. Upravo naglašava kako na svakom treningu moramo davati maksimum. Inače, dosta radimo na taktičkim detaljima. Dosta analiziramo, gledamo snimke, imamo sastanke...

Imaš li bilo kakav osjećaj po pitanju današnje izbornikove odluke?

- Što se mene tiče, svoje sam prikazao. Mogu biti zadovoljan kako sam odradio na svakom treningu. Želio sam se dokazati i mislim da sam u tome uspio. Naravno, volio bih ići na Svjetsko prvenstvo, ali to više nije moja odluka. Uostalom, i ako ne budem sada na pozivu to nije kraj. Izbornik nam je također naglašavao kako svakoga s popisa se može pozvati naknadno. Svatko od nas mora biti spreman doći u svakom trenutku bude li za to potreba.

Trojica ste iz NEXE-a. Družite li se odvojeno ili?

- Ma ne, svi smo uglavnom skupa, družimo se međusobno. I ne vidim nikakvu razliku da se stvara među starijima, ili mlađima, ili ovima koji su od ranije u reprezentaciji i nas novih. Čak imam osjećaj kako nas ovi stariji žele sada na pripremama što bolje upoznati, pa se i češće žele družiti. A što se tiče trojice igrača NEXE-a, to je samo potvrda da se dobro radi u klubu, zaključio je Šipić.

Krešimir Lacković
Možda ste propustili...

MELEM NA RANE BILA BI DOMAĆA POBJEDA PROTIV HAŠK SOKOLA

Baranjcima hitno treba pobjeda

Najčitanije iz rubrike