Sport
U ISTRI 28 BIJELO-PLAVIH

Stavitski i M’Pinda u B momčadi, Šorša odlazi u jedan sestrinski klub
Objavljeno 7. siječnja, 2019.

Nogometaši Osijeka u subotu su imali prvo okupljanje u 2019. godini, a od jučer (nedjelja) borave na Malom Lošinju gdje će odraditi prvi dio zimskih priprema. Potom će bijelo-plavi dva tjedna raditi u Rovinju (13.-26. siječnja) nakon čega se vraćaju u svoj grad, gdje 3. veljače otvaraju drugi dio prvenstva, kada dočekuju Hajduk.


Ovaj su put osječki nogometaši bili podijeljeni po skupinama te su u subotu odradili uvodna testiranja. Trener Zoran Zekić sa suradnicima je odabrao popis od ukupno 28 igrača s kojima će raditi, od čega su njih 26 na put krenula jučer, a Tomelin i Talys dobili su dozvolu da se ostatku momčadi priključe u Rovinju. Brazilski je stoper nedavno postao otac te je dobio tjedan dana duže, a produženi odmor ima i drugi Osijekov Brazilac, koji je igrao za B momčad. Na popisu za pripreme nema kvinteta koji je do sada bio u kadru - Šorša, Pervan, Štrkalj, Stavitski i M‘Pinda svoju će minutažu tražiti kroz B momčad ili u nekim drugim sredinama.


- Stavitski i M‘Pinda najvjerojatnije će krenuti s B momčadi, da ih probamo isprofilirati isto kao što smo to napravili s ovih par mlađih igrača. Šorša, Pervan i Štrkalj su dosta dugo s nama, a nisu igrali toliko koliko su možda trebali igrati. Mislim da je Šorša naš rekorder prema broju nastupa, došao je u neku situaciju da bi si trebao osigurati egzistenciju i pokušavamo dogovoriti odlazak u neki od klubova s kojima surađujemo. Za Štrkalja i Pervana uslijedit će posudba ili prodaja. Ovo je napravljeno tako da igrači koji su manje participirali nađu sreću negdje drugdje te da se danas-sutra vrate u ovaj klub mnogo jači i bolji. Naravno, ovim sam i ja sebi napravio malo prostora, ako netko dođe da imam mjesta - rekao je Zekić, koji je svjestan da je, osim dolaska pojačanja, moguć i neki eventualni odlazak.


- Bude li nekih odlazaka, bit će sve u interesu Kluba, ako se to dogodi, reagirat ćemo kako Klub bude mogao i smatrao prikladnim. Probudio sam se u novoj godini dosta sretan i optimističan, tako da neću kukati. S ovim kadrom sam zadovoljan, a nadam se da će doći nešto pojačanja, ali zaista pojačanja s kojima možemo biti još bolji nego u 2018. godini. Imamo mnogo izazova i radosti ispred sebe.


Među izazovima koji bijelo-plave čekaju je i lov na drugi Kup te zadržavanje drugog mjesta na tablici.


- Lako je biti hrabar i pričati, no taj susret je 24. travnja i do tada trebamo biti što spremniji. Ne treba tražiti nikakav alibi, ali dobili smo najtežeg mogućeg suparnika, na njegovu terenu, no igra se jedna utakmica. Napravit ćemo sve da do tog trenutka budemo najspremniji. Nećemo se predati niti razmišljati da mi to ne možemo napraviti. Tu sam više od tri godine i bilo je svakakvih situacija, teških i kriznih, lijepih i manje lijepih, ali osjećam da je došlo pravo vrijeme i da imamo pravo razmišljati o najvećim ciljevima. I drugo mjesto je velika želja i cilj. Volio bih da ova godina bude pravi uvod u ovo sve što su predsjednik i direktor naveli oko kampa, novi zamašnjak i poticaj za Klub. Uz odličnu infrastrukturu, te ako se još i neki trofej osvoji, Osijek će onda biti ono što svi od njega očekujemo i na čemu se radi od kada je predsjednik Meštrović došao - objasnio je trener bijelo-plavih otkrivši i kako će Ejupi prvi desetak dana raditi slabijim intenzitetom te da su posljednji njegovi nalazi ohrabrujući.
- Nadam se da će Ejupi biti u izdanju u kakvom je bio prije godinu dana. A koliko vjerujem u njegov povratak te u Špoljarića, dovoljno govori da na poziciji napadača nećemo tražiti pojačanja - rekao je Zekić na prvom ovogodišnjem okupljanju.G. Roguljić
Suparnici na pripremama
12.1: Lošinj

16.1.: Kinezi ili Slovenci

19.1.: HIT Gorica

23.1.: Duna Aszfalt

23.1.: Domžale

26.1.: Slovaci, Česi ili Slovenci

26.1.: Orijent
26+2 za Mali Lošinj i Rovinj
Na put su otputovali Marko Malenica, Krševan Santini, Ivica Ivušić, Marijan Antolović, Mile Škorić, Danijel Lončar, Stjepan Radeljić, Ricardo Bagadur, Boško Šutalo, Erik Janža, Luka Marin, Alen Grgić, Marijan Ćavar, Petar Bočkaj, Marin Pilj, Domagoj Pušić, Robert Mudražija, Karko Kamenar, Dmytro Lopa, Gabrijel Boban, Haris Hajradinović, Josip Špoljarić, Ezekiel Henty, Marko Dugandžić, Mirko Marić i Muzafer Ejupi. U Rovinju će se još priključiti Gutieri Tomelin i Oliveira Talys.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike