Svijet
PROSVJED PROTIV VUČIĆA I RTS-A

Traže ostavke na režimskoj televiziji
Objavljeno 6. siječnja, 2019.
Peti prosvjed u Beogradu "Jedan od pet milijuna", potaknut premlaćivanjem oporbenog političara Borka Stefanovića, a prerastao u prosvjed protiv režima Aleksandra Vučića, započeo je u subotu navečer minutom šutnje preminulim glumcima Marku Nikoliću, Ivi Gregureviću i nogometašu Dragoslavu Šekularcu, a nakon obraćanja glumca Branislava Trifunovića, koji je pozvao glavnog ravnatelja RTS-a Dragana Bujoševića da podnese ostavku (još ranije su tražili ostavku i ministra unutarnjih poslova) prosvjednici su krenuli u uobičajenu šetnju središtem Beograda, javljaju srpski mediji, oni državni i prorežimski vrlo šturo. Na čelu kolone bile su srpske zastave, transparenti s natpisima "Počelo je" i "Ti brojiš, mi odbrojavamo", bubnjari i kamion s ozvučenjem, a okupljeni su pravili buku zviždaljkama i trubama. Mogle su se kupiti i vudu-lutke s likom Vučića za 300 dinara ili 2,5 eura. Prosvjedovalo se i u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

Trifunović je rekao kako Bujošević "sramoti novinarsku profesiju" i pročitao pismo gdje ga podsjećaju kako je direktor državne televizije "odgovoran građanima, a ne svojim osobnim interesima, interesima vlasti i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića".

- Bujošević je obvezan građane informirati istinito, a ne javni servis koristiti u propagandne svrhe, obmanjivati javnost i mijenjati činjenice. Načinom na koji radiš ostat ćeš upisan u mračni dio povijesti sunovrata medija i zlouporabe profesije - rekao je Trifunović.M.F.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana