Mozaik
KULTNI KAFIĆ OBILJEŽIO JUBILEJ

Orahovački rock klub
Blues je već 30 godina
dobra duša Orahovice
Objavljeno 7. siječnja, 2019.
Središnji dio proslave bit će u proljeće, na velikom partyju uz gostovanje eminentnih imena hrvatske glazbene rock-scene

Kada jedan kafić postane više od običnog mjesta izlaska, više od samo još jedne lokacije ispijanja jutarnje kave, kada postane zaštitni znak svoga grada, onda je jasno koliko vrijedi i što je sve učinio za svoje sugrađane, za sve generacije, za svoj grad.

Riječ je o kultnom orahovačkom kafiću Blues, koji u središtu Orahovice čini razliku već punih 30 godina. U ovom kafiću rađala su se prijateljstva, prve ljubavi, brakovi, Blues je bio i sklonište mladih za vrijeme Domovinskog rata, jednostavno: Blues je odgojio generacije i generacije ne samo Orahovčana nego ljudi svih okolnih mjesta u regiji.

Alternativna glazba
Ono što Blues čini još posebnijim je činjenica da je ovaj kafić, koji je poslije prerastao uz klub, ostao sebi dosljedan jer se ovdje uvijek i samo isključivo svirala domaća i strana alternativna glazba, a naglasak je bio na dobrom starom rock‘n‘rollu. Nakon 30 godina Blues je i dalje tu, uz njega rastu nove generacije.

- Prije svega htio bih zahvaliti cijelom osoblju koje je tijekom 30 godina radilo u Bluesu. Za njih smo održali party na koji su se gotovo svi odazvali. Bilo je predivno sresti sve te ljude, bilo je nostalgije, smijeha, suza i pjesme. Gotovo svi konobari, a bilo je i onih koji su radili od prvog dana, prepričali su kako je to nekada bilo, a isto tako prepričavane su zgode na koje smo zaboravili, a za neke nismo ni znali da su se dogodile. Od srca smo se nasmijali i zabavili do ranih jutarnjih sati. Neizmjerno sam zahvalan svim djelatnicima koji su svojim radom toliko dobroga donijeli u Blues. Dragi gosti, velika hvala što ste dolazili u Blues i 30 godina vašeg odrastanja mi je najdraža uspomena. Također, velika hvala i predstavnicima udruga mladih i ostalim udrugama koji su iskazali zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i sa zadovoljstvom najavili buduće. Hvala svima koji su bilo koji način pomogli da Blues bude takav kakav jest i da raste svih ovih godina skupa s vama. Hvala svim glazbenicima koji su svirali u Bluesu i onima koji nikada nisu, a javili su se da bi došli odsvirati i dati podršku. Hvala glazbenicima s estrade, mojim prijateljima, koji su rekli da samo javim kada treba i doći će održati koncert podrške našem radu – kaže vlasnik Bluesa Vlado Grgić - Crni.

Nekoliko partyja
Klub Blues krenuo je u veliko obilježavanje svoje obljetnice, bit će organizirano nekoliko partyja, a prvi je održan već proteklog vikenda.

- Počeli smo s proslavom 30 godina Bluesa, pa ovim putem pozivam sve one koji su nekada bili na bilo koji način dio Bluesa kao radnici ili posjetitelji, roditelji koji su odrastali u Buesu, mlade koji sada dolaze i one koji nikada nisu bili - neka dođu, neka to bude susret generacija i prijatelja i neka uživaju u onom što su sami nazvali ‘dobra duša Orahovice‘. Dođite, prisjetimo se dobrih starih vremena, jer nam ih nitko ne može uzeti. Središnji dio proslave bit će u proljeće, kada ćemo napraviti veliki party uz gostovanje nekoliko eminentnih imena hrvatske glazbene rock-scene, čime želimo zahvaliti svima na dugogodišnjoj vjernosti našem Bluesu - zaključio je Grgić.

Orahovački club Blues pokrenuo je mnoge manifestacije u gradu, tako je od ovog kafića krenula organizacija natjecanja u kuhanju čobanca - orahovačka Čobanijada, 31 godinu Blues je organizator najpoznatijeg i jednog od najstarijih malonogometnih turnira u Slavoniji i Baranji ‘‘Zima‘‘, u Bluesu je krenula inicijativa za osnivanjem danas najjače viteške udruge u Hrvatskoj Reda vitezova Ružice grada, u njemu su održane mnoge izložbe, koncerti, zabavne večeri, predavanja, rođendani, a u posljednjim godinama i prve povijesne orahovačke brucošijade. Blues je definitivno jedinstven i neizbrisiv dio orahovačke povijesti.

Vladimir Grgurić
Možda ste propustili...

INTERVJU NAKON OPERACIJE

Mick Jagger: Osjećam se dosta dobro

28. DANI HRVATSKOG FILMA OD 14. DO 18. LIPNJA

Donose 23 aktualna, poetična i provokativna dokumentarca

VRUĆI PLESNI SPEKTAKL U OSIJEKU

Tropska plesna priča za prvih 25 godina Feniksa

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

LJETNA PRODUKCIJA CHEERLEADING KLUBA MA&KO

Čak 130 plesačica izvelo je 17 sjajnih koreografija

2

ODRŽANA MANIFESTACIJA ‘’PEDALA, ŽLICA, TAMBURICA’’

Sjajna promocija zdravog
života i ljepota Slavonije

3

PJESME PODRAVINE I PODRAVLJA U PITOMAČI

‘’Podravina od cvijeća
tkana’’ dobila nagradu