Mozaik
KULTNI KAFIĆ OBILJEŽIO JUBILEJ

Orahovački rock klub
Blues je već 30 godina
dobra duša Orahovice
Objavljeno 7. siječnja, 2019.
Središnji dio proslave bit će u proljeće, na velikom partyju uz gostovanje eminentnih imena hrvatske glazbene rock-scene

Kada jedan kafić postane više od običnog mjesta izlaska, više od samo još jedne lokacije ispijanja jutarnje kave, kada postane zaštitni znak svoga grada, onda je jasno koliko vrijedi i što je sve učinio za svoje sugrađane, za sve generacije, za svoj grad.

Riječ je o kultnom orahovačkom kafiću Blues, koji u središtu Orahovice čini razliku već punih 30 godina. U ovom kafiću rađala su se prijateljstva, prve ljubavi, brakovi, Blues je bio i sklonište mladih za vrijeme Domovinskog rata, jednostavno: Blues je odgojio generacije i generacije ne samo Orahovčana nego ljudi svih okolnih mjesta u regiji.

Alternativna glazba
Ono što Blues čini još posebnijim je činjenica da je ovaj kafić, koji je poslije prerastao uz klub, ostao sebi dosljedan jer se ovdje uvijek i samo isključivo svirala domaća i strana alternativna glazba, a naglasak je bio na dobrom starom rock‘n‘rollu. Nakon 30 godina Blues je i dalje tu, uz njega rastu nove generacije.

- Prije svega htio bih zahvaliti cijelom osoblju koje je tijekom 30 godina radilo u Bluesu. Za njih smo održali party na koji su se gotovo svi odazvali. Bilo je predivno sresti sve te ljude, bilo je nostalgije, smijeha, suza i pjesme. Gotovo svi konobari, a bilo je i onih koji su radili od prvog dana, prepričali su kako je to nekada bilo, a isto tako prepričavane su zgode na koje smo zaboravili, a za neke nismo ni znali da su se dogodile. Od srca smo se nasmijali i zabavili do ranih jutarnjih sati. Neizmjerno sam zahvalan svim djelatnicima koji su svojim radom toliko dobroga donijeli u Blues. Dragi gosti, velika hvala što ste dolazili u Blues i 30 godina vašeg odrastanja mi je najdraža uspomena. Također, velika hvala i predstavnicima udruga mladih i ostalim udrugama koji su iskazali zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i sa zadovoljstvom najavili buduće. Hvala svima koji su bilo koji način pomogli da Blues bude takav kakav jest i da raste svih ovih godina skupa s vama. Hvala svim glazbenicima koji su svirali u Bluesu i onima koji nikada nisu, a javili su se da bi došli odsvirati i dati podršku. Hvala glazbenicima s estrade, mojim prijateljima, koji su rekli da samo javim kada treba i doći će održati koncert podrške našem radu – kaže vlasnik Bluesa Vlado Grgić - Crni.

Nekoliko partyja
Klub Blues krenuo je u veliko obilježavanje svoje obljetnice, bit će organizirano nekoliko partyja, a prvi je održan već proteklog vikenda.

- Počeli smo s proslavom 30 godina Bluesa, pa ovim putem pozivam sve one koji su nekada bili na bilo koji način dio Bluesa kao radnici ili posjetitelji, roditelji koji su odrastali u Buesu, mlade koji sada dolaze i one koji nikada nisu bili - neka dođu, neka to bude susret generacija i prijatelja i neka uživaju u onom što su sami nazvali ‘dobra duša Orahovice‘. Dođite, prisjetimo se dobrih starih vremena, jer nam ih nitko ne može uzeti. Središnji dio proslave bit će u proljeće, kada ćemo napraviti veliki party uz gostovanje nekoliko eminentnih imena hrvatske glazbene rock-scene, čime želimo zahvaliti svima na dugogodišnjoj vjernosti našem Bluesu - zaključio je Grgić.

Orahovački club Blues pokrenuo je mnoge manifestacije u gradu, tako je od ovog kafića krenula organizacija natjecanja u kuhanju čobanca - orahovačka Čobanijada, 31 godinu Blues je organizator najpoznatijeg i jednog od najstarijih malonogometnih turnira u Slavoniji i Baranji ‘‘Zima‘‘, u Bluesu je krenula inicijativa za osnivanjem danas najjače viteške udruge u Hrvatskoj Reda vitezova Ružice grada, u njemu su održane mnoge izložbe, koncerti, zabavne večeri, predavanja, rođendani, a u posljednjim godinama i prve povijesne orahovačke brucošijade. Blues je definitivno jedinstven i neizbrisiv dio orahovačke povijesti.

Vladimir Grgurić
Možda ste propustili...

LEGENDARNI GLAZBENIK

Umro bubnjar Hal Blaine

TALENTIRANA BRITANKA UPEČATLJIVOG GLASA

Emeli Sandé objavila singl “Sparrow”

OBOŽAVATELJI POKRENULI PETICIJU

Žele podići spomenik Keithu Flintu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

UREĐENI NOVI OBRAMBENI TUNELI DUGI 14 KILOMETARA

Osječani prošetali stopama
Franje i Josipa Jelačića

2

NASTAVAK LJUBAVNE PRIČE

Malena je zaklepetala - rodan se vratio kući

3

SLAVONSKI MOTIVI RUŽE ŠARLIJE IZ GRADA NA BOSUTU

Bočice za šljivovicu pričaju o Slavoniji