TvObzor
NOVOGODIŠNJA ANKETA

Mlade osječke glazbene zvijezde Adrijana Baković, Karlo Cvetković, Sanja Azenić i Matej Podgorščak
Objavljeno 28. prosinca, 2018.

Mlade osječke glazbene zvijezde – Adrijana Baković, Karlo Cvetković, Sanja Azenić i Matej Podgorščak, podijelile su s nama svoje uspjehe iz godine na izmaku, planove za nadolazeći doček, poslovne planove za 2019., uspomene na dočeke iz djetinjstva te želje u novoj godini.

ADRIJANA BAKOVIĆ
Godinu prožetu pjesmom ispraćam osmijehom
Po čemu ćeš pamtiti 2018. godinu?

- Godinu na izmaku pamtit ću po pjesmi, jer je cijela bila prožeta njome. Najljepši trenutci su mi brojni uspješni nastupi u 2018. godini, ostvareni samostalni koncerti, turneja po Americi, sreća i ispunjenost u privatnom životu. Velikim osmijehom ispraćam fenomenalnu godinu i radujem se nadolazećoj, u koju također polažem velike nade.

Gdje, kako i s kim planiraš dočekati 2019.?

- Noć sa Silvestrova na samu Novu godinu bit će mi neradna nakon osam godina, stoga se silno veselim ovom dočeku. Napokon je došlo vrijeme da uzmem predah, s obzirom na to da je prosinac bio ispunjen brojnim nastupima. Novu planiram dočekati sa svojim bližnjima izvan granica Lijepe Naše, točnije, u Istanbulu, gdje će napokon netko drugi odbrojavati u ponoć umjesto mene, za razliku od prijašnjih godina. (smijeh)

Što sebi i svojim voljenima želiš u novoj godini?

- Prije svega želim puno zdravlja, ljubavi, radosti i zajedništva. Neka nas sve prati uspjeh na svim životnim poljima i neka se ostvare brojne lijepe želje!

Kakvi su ti poslovni planovi za 2019.?

- Planiram izbaciti još nekoliko singlova, raditi na albumu. Željela bih realizirati još neke nastupe o kojima sanjarim. Upornost i kontinuitet ključni su faktor u realizaciji tih planova te se nadam da će se bar pola toga ostvariti pa da za godinu dana, kad budem dala osvrt na 2019., mogu ponosno reći: Uspjela sam ostvariti svoje zamisli!

Uz koji te doček Nove godine vežu najljepše uspomene?

- Svaki je doček lijep na svoj način, kao što sam već navela, posljednjih osam godina svaki je bio radni. Također, svaki taj radni doček bio je ispunjen veseljem, plesom, dobrom glazbom i krasnim ljudima do ranih jutarnjih sati. Uz svaki me vežu lijepe uspomene pa ne mogu izdvojiti jedan. Veselim se ovom koji dolazi te vjerujem da će me i uz njega vezati prekrasne uspomene.

KARLO CVETKOVIĆ
U Novu ulazim s Legama na Trgu Ante Starčevića
Po čemu ćeš pamtiti 2018. godinu?

- Generalno: Budući da sam veliki ljubitelj sporta, definitivno po uspjehu naše nogometne reprezentacije, odnosno finalu Svjetskog prvenstva. Poslovno: Novi singl Lega, “Stavi ljubav na pauzu”, te puno novih svirki i anegdota. Privatno: Kći mi je proslavila svoj prvi veliki rođendan!

Gdje, kako i s kim planiraš dočekati 2019.?

- Doček Nove godine već mi je četiri ili pet godina radni, tako će biti i ovaj. Novu ćemo dočekati na Trgu Ante Starčevića u našem Osijeku, stoga pozivam sve čitatelje da dođu plesati i pjevati s nama. Moji najbliži su uvijek uz mene toga dana pa će i oni biti negdje u blizini pozornice.

Što sebi i svojim voljenima želiš u novoj godini?

- Uvijek, i u svakodnevnoj molitvi, pa tako i u ovoj prigodi, želim nam pregršt zdravlja i sreće. Držim da, ako ste zdravi i sretni, sve drugo dolazi samo.

Kakvi su ti poslovni planovi za 2019.?

- Mnogo novih pjesama, suradnji, svirki i koncerata!

Uz koji te doček Nove godine vežu najljepše uspomene?

- Doček upravo ove, sad već stare, 2018. godine, jer smo nju dočekali s kćerkicom, koja je tada imala samo dva mjeseca.

SANJA AZENIĆ Turbulentna godina prepuna lijepih trenutaka
Po čemu ćeš pamtiti 2018. godinu?

- Pamtit ću je kao vrlo turbulentnu godinu, prepunu lijepih trenutaka, poput snimanja mog drugog singla “Dodir mog srca”, nastupa s mojim bendom Bonus, ali i nastupa sa Željkom Bebekom, koji ću posebno pamtiti, druženja s obitelji i dragim prijateljima te upoznavanju nekih novih ljudi, koji su mi uljepšali ovu godinu. Naravno, bilo je i nekih ne tako lijepih trenutaka, ali to je valjda balans koji mora postojati. Pamtit ću je i po tome što sam naučila da se za sve što radiš pošteno u životu moraš jako namučiti, jer na putu koji si zacrtaš ima mnogo prepreka. Zahvalna sam svima koji su me angažirali za nastupe i koji prepoznaju moj rad i trud.

Gdje, kako i s kim planiraš dočekati 2019.?

- Još uvijek ne znam sto posto gdje ću provesti novogodišnju noć, ali znam da će biti s ljudima koji mi najviše znače.

Što sebi i svojim voljenima želiš u novoj godini?

- Želim nam ono što je najvažnije, a to je zdravlje. To je uistinu najveći blagoslov koji čovjek može imati.

Kakvi su ti poslovni planovi za 2019.?

- Trenutno radim na više pjesama koje će u idućoj godini ugledati svjetlo dana. Ovim putem zahvaljujem i svim medijskim urednicima koji su mi dodatno uljepšali ovu godinu tako što su me ugostili i dali priliku da se predstavim široj publici. Svima njima, kao i čitateljima Glasa Slavonije, a posebice TV Obzora, želim sve najljepše u novoj, 2019. godini.

Uz koji te doček Nove godine vežu najljepše uspomene?

- Svaki doček nosi sa sobom nešto lijepo i posebno. Većinu sam ih provela radno uz pravu feštu, a bilo je i onih koje sam provela u krugu najbližih, uz koje me i vežu najljepše uspomene.

MATEJ PODGORŠČAK Nova poznanstva u glazbenom svijetu
Po čemu ćeš pamtiti 2018. godinu?

- Najviše ću je pamtiti po svoje dvije pjesme koje sam izdao upravo u njoj. To je zapravo pravi početak mog autorskog i općenito solorada u glazbi. Pamtit ću je po dobrim novim poznanstvima u glazbenom svijetu, kao i odličnim suradnjama s Dorom Vestić, Nerom Mamić, Ivom Ćurić, dečkima iz Vintage Tapea, s kojima sam nedavno snimio božićni cover. Zapravo, najviše ću je pamtiti kao godinu u kojoj sam upoznao svoj producentski tim Styx Production, na čelu s Tomislavom Jelićem (Kameny) te s posebnim naglaskom na bračni par Hojsak, koji su mi otvorilivrata u svijet moderne pop-glazbe i usmjerili me na pravi put!

Gdje, kako i s kim planiraš dočekati 2019.?

- Dočekujem je radno u Muzeju okusa u Osijeku sa svojim bendom Lyra. Ovim putem pozivam sve ljude dobre volje željne vrhunske zabave da nam se slobodno priključe!

Što sebi i svojim voljenima želiš u novoj godini?

- Svakako im želim puno zdravlja prije svega, a zatim sreće, ljubavi i pregršt trenutaka za pamćenje!

Kakvi su ti poslovni planovi za 2019.?

- Poslovni planovi su mi prije svega rad u studiju, odnosno snimanje novog materijala. Svakako bih se u idućoj godini još više angažirao u vlastitoj promociji. I obvezno se prijavljujem na festivale! Plan je prijaviti se na CMC festival, gdje bih prvi put, u suradnji sa Styxom, išao s vlastitom pjesmom, a planiram i prijavu na Aurea fest, gdje sam već sudjelovao 2017. kao debitant s kantautorskom pjesmom. Imam mnogo planova za 2019. i osjećam da će mi donijeti mnogo lijepih stvari!

Uz koji te doček Nove godine vežu najljepše uspomene?

- Nova godina mi je uglavnom do sada prolazila radno, tako da sam se s najmilijima uvijek družio idućeg dana, ali jako volim ispraćati staru godinu uz glazbu. Izdvojio bih zasigurno dočeke iz djetinjstva, koje sam slavio u krugu obitelji. Budući da sam generacija koja nije imala YouTube i ostale društvene mreže, upotreba interneta općenito je bila ograničena, obožavao sam filmske maratone i jake filmske naslove koji su se prikazivali isključivo na Silvestrovo.

Razgovarao: Adrian ANDREJEK
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike