Regija
ADVENT U VINKOVCIMA

Spektakularan koncert
s prozora Gimnazije
Objavljeno 23. prosinca, 2018.
Na jedinstvenom koncertu nastupilo je više od stotinu učenika i nastavnika Glazbene škole Josipa Runjanina

U sklopu ‘‘Adventa u Vinkovcima‘‘ na Ledenom Orionu okupio se veliki broj građana i njihovih gostiju na spektakularnom petom zaredom Velikom božićnom koncertu s prozora vinkovačke Gimnazije Matije Antuna Reljkovića. Radi se o jedinstvenom i nesvakidašnjem koncertu, koji je ujedno vrhunac glazbenih događaja ovogodišnjeg ‘‘Adventa u Vinkovcima‘‘, bogatijeg, sadržajnijeg i najljepšeg do sada.

Ljubitelji duhovne i svjetovne glazbe došli su na svoje na velikoj impozantnoj pozornici koju su činili osvijetljeni prozori zgrade vinkovačke Gimnazije Matije Antuna Reljkovića, nastale krajem 19. stoljeća. Nastupio je veliki zbor učenika i nastavnika Glazbene škole Josipa Runjanina Vinkovci, s više od sto izvođača. Ove godine Glazbena škola Josipa Runjanina Vinkovci imala je čast sama nastupati i počastiti Vinkovčane i sve njihove goste Božićnim koncertom s prozora Gimnazije. Tijekom školske godine, učenici i nastavnici marljivo su radili i pripremali se. Nastavnici su iskazali veliku suradnju kako s ravnateljem koji je na čelu škole, a onda i škola s Gradom Vinkovci. Program su izveli veliki zbor osnovne glazbene škole i zbor srednje glazbene škole, a koncertu su se pridružili i nastavnici koji su ih pratili i dirigirali.

Na programu su bila djela Veseli se mali kralju, Svim na svijetu, Feliz na vidad, Zdravo budi mali kralju, Rudolf the red noised reindeer, Spavaj mali Božiću, Ščedrik, Božić nam dolazi, te set stranih tradicijskih pjesama. Bio je to istinski spektakl za uši, ali i oči, jer malo se koji grad kao Vinkovci može pohvaliti scenografijom kakvu čini stara vinkovačka gradska jezgra.

- Ovo je nešto što Vinkovce čini prepoznatljivima i daje jedan poseban ‘‘štih‘‘većih metropola. Svi koji su vidjeli ovaj događaj ostali su zatečeni, ostali su u trenutku zamišljeni kao da se nalaze u nekom srednjoeuropskom gradu. Ovaj koncert je uistinu nešto nesvakidašnje i nešto što ćemo još razvijati i graditi kao našu tradiciju. Grad je bio pun kao u vrijeme Vinkovačkih jeseni, sve je bilo u nekom toplom duhu i zajedništvu. Želio bih uime Grada Vinkovaca zahvaliti svim učenicima i nastavnicima koji su sudjelovali u koncertu s prozora vinkovačke Gimnazije jer smo i ove godine napravili nešto lijepo, nešto što samo Vinkovci imaju - rekao je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik.

Svaka otpjevana skladba popraćena je dugotrajnim pljeskom, što je svakako nagrada za uloženi trud svih sudionica i sudionika.

Mario Kokaj
Možda ste propustili...

U ZVONIMIROVCU SE ULAŽE U “STARU ŠKOLU” I INFRASTRUKTURU

Izgrađen je most, grade se nogostupi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana