Osijek
VRIJEDNA DONACIJA ZAKLADE “SLAGALICA” NAJMLAĐIMA

Razveselili djecu na Pedijatriji
Objavljeno 18. prosinca, 2018.
Više od deset kutija igračaka, društvenih igara, knjiga i slikovnica, radnog materijala za igraonicu i televizor u akciji "Igrati se volim i kada se razbolim" uručila je ovoga tjedna Zaklada Slagalica Klinici za pedijatriju osječkog Kliničkog bolničkog centra. Konkretno, gotovo cijela donacija, osim televizora, namijenjena je tamošnjoj igraonici, čija je odgojiteljica Anamarija Sanseović, te je istaknula zadovoljstvo suradnjom sa Zakladom koja je ovom akcijom itekako uljepšala bolničke dane djeci koja ondje borave.

- U akciji su sudjelovale tri škole, dvije udruge i tridesetak obitelji i pojedinaca. Ponosni smo na sugrađane, ali i one koji su otišli iz Osijeka, no nisu zaboravili svoj grad i uključili su se u akciju koja je trajala tri tjedna. Mi i postojimo da bismo prikupljali i dijelili dalje - istaknula je Branka Kaselj, upraviteljica Zaklade "Slagalica", zahvalivši svima koji su sudjelovali u akciji i omogućili djeci da im bar malo brže i lakše prođu bolnički dani.

Zadovoljstvo nije krio ni dr. med. Ivica Škoro, v. d. predstojnik Klinike za pedijatriju, koji je tom prilikom pojasnio da se djeca vežu uz neke igračke i nerijetko ih ponesu sa sobom kada odlaze iz bolnice. Dodajmo tome da će donirani televizor naći svoje mjesto na Klinici, no još nije odlučeno hoće li to biti u hodniku ili u kojoj od bolesničkih soba.
M. Mihelić
Najčitanije iz rubrike