Osijek
PRVA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA BEZ GRADONAČELNIKA

Izglasana gradnja IT parka i
teniskog kampa Donne Vekić
Objavljeno 18. prosinca, 2018.

Samo nešto malo više od sat vremena trajala je u utorak 14. sjednica Gradskog vijeća, koja je prvi put održana bez nazočnosti gradonačelnika Osijeka.


Razlozi izostanka Ivana Vrkića zdravstvene su prirode, a u skladu s predbožićnim raspoloženjem bila je i velika većina vijećnika. Tako je Željko Kovačević odmah na početku sjednice zatražio da se zbog Vrkićevog izostanka s dnevnog reda Sjednice skine točka koja se odnosi na pitanja i prijedloge vijećnika.


- Zabrinuti smo za njegovo stanje te nismo motivirani za pitanja. U ime kluba HDZ-a želimo mu brzo ozdravljenje i da se što prije vrati u klupe, jer ga tada nećemo štedjeti - poručio je Kovačević.


Njemu se sa željama za ozdravljenje pridružio i Klub vijećnika Biraj bolje te neovisni vijećnici Danijela Lovokvić i Milan Kamenko. No, Anto Đapić bio je drugačijeg mišljenja, te je želio da ova točka ostane, a kako bi se testirali gradonačelnikovi pomoćnici Žana Gamoš i Boris Piližota. Na koncu je ova točka ipak izbačene s dnevnog reda, ali sa šest glasova protiv jer se dvoma vijećnicima liste Desno pridružio i Drago Šerić iz stranke ANU, predsjednik Gradskog vijeća Željko Požega, te neovisni vijećnici Danijela Lovoković i Milan Kamenko. Inače, preostalih 13 točaka dnevnog reda na ovoj sjednici izglasano je jednoglasno i bez rasprave. Među najzanimljivijim točkama svakako je bila točka o prodaji zemljišta k.č.br. 9121/1 u k.o. Osijek. Riječ je o zemljištu za koji je interes pokazala obitelj Donne Vekić, a na kojem žele graditi teniske terene i teniski kamp. Kako je objasnio pročelnik Upravnog odjela za gospodarenje imovinom Hrvoje Kučan, sportska udruga Donna tenis obratila se gradu s pismom namjere za kupnju zemljišta na Pampasu, neposredno uz novi nogometni kamp i stadion NK Osijek.


- Riječ je o 24.000 četvornih metara na kojem je previđena gradnja sadržaja kao što su sportska igrališta. U rujnu 2018. ovlašteni je sudski vještak zemljište procijenio na 1,8 milijuna kuna. Isto je potvrdilo i procjeniteljsko tijelo Grada Osijeka. U sklopu ugovora o prodaji tražit će se ulaganje od minimalno 15 milijuna kuna. Prodaja zemljišta u interesu je Grada Osijeka, jer potičemo javni interes. Novi sportski sadržaji nalazit će se u neposrednoj blizini hipodroma, uz kamp školu NK Osijek i novi stadion. Također ćemo odrediti strože uvjete prema kojima će se s gradnjom morati početi u roku od godinu dana od kupnje i završiti u roku dvije godine od ishođenja građevinske dozvole. Predvidjeli smo i ugovornu kaznu zbog neispunjena ugovora, a sve u svrhu zaštite javnog interesa, ali i razvoja javnog sporta - objasnio je Kučan.


Za razvoj IT industrije svakako je važna odluka kojom je potvrđeno osnivanje poduzetničke zone IT parka te program olakšica i poticaja za buduća ulaganja u ovaj poduzetnički park.


- Drago mi je da je odluka o proglašenju zone jednoglasno usvojena. Novina je da je idejno arhitektonsko rješenje gotovo, a u tijeku je parcelizacija nekretnine, nakon čega slijedi i javni natječaj za pravo građenja na parceliziranim nekretninama - potvrdila je dogradonačelnica Žana Gamoš.. N. Z. Eberhard
Drago Šerić

zamjenik predsjednika Gradskog vijeća

Donio sam odluku da od 17. prosinca izlazim iz Kluba zastupnika koalicije HNS/ANU, jer se HNS ponio nekorektno prema meni, budući da me nikada nisu pozvali ni na jedan sastanak Kluba.
DRAŽENA Vrselja intendantica HNK
Najviše rasprave povelo se oko odluke o umirovljenju intendanta HNK Božidara Šnajdera te potvrde Dražene Vrselja za novu intendanticu. I dok su Vladimir Ham i Anto Đapić zahvaljivali Šnajderu na svemu učinjenom, vijećnica HDZ-a Ivana Šojat poručila je: “Nakon stagnacije slijedi Koprenikanski obrat”. Pozvala je i sve političke aktere da prestanu s političkim ucjenama preko intendanta HNK, samo zato što osoba nije iz njihove kvote.
Možda ste propustili...

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

Najčitanije iz rubrike