Mozaik
OBJAVLJEN JOŠ JEDAN IZVOĐAČ

Mladi kantautor Kurt Vile, u pratnji Violatorsa, nastupit će na 14. INmusicu u Zagrebu
Objavljeno 19. prosinca, 2018.

Kurt Vile, jedan od najhvaljenijih mladih kantautora suvremenog indie rocka, u pratnji izvrsnih Violatorsa na glavnu pozornicu INmusic festivala #14 donosi hvaljeni sedmi soloalbum "Bottle It In".

Kurt Samuel Vile američki je kantautor, multiinstrumentalist, pjevač i glazbeni producent najpoznatiji po bogatom solističkom opusu i kao suosnivač The War On Drugs. Glazbi se posvetio već u tinejdžerskim godinama, a prve pjesme nastaju početkom dvijetisućitih pod snažnim utjecajem Neila Younga, Toma Pettya, Pavementa, Becka i dr. U Philadelphiji 2003. godine upoznaje Adama Granduciela s kojim dijeli ljubav prema Bobu Dylanu i započinje dugogodišnju glazbenu suradnju i prijateljstvo, pa 2005. zajedno osnivaju The War On Drugs, ali Kurt Vile se već nakon studijskog prvijenca benda odlučuje za nastavak karijere u solovodama. Gotovo istovremeno s izlaskom prvog albuma The War On Drugs, objavljen je i prvi solostudijski album Kurt Vilea "Constant Hitmaker" (2008.). Uslijedio je "God Is Saying This To You…" 2009. godine, a već šest mjeseci poslije svjetlo dana ugledao je i treći studijski album "Childish Prodigy", izdan u listopadu iste godine. "Smoke Ring For My Halo" objavljen je 2011., "Wakin On A Pretty Daze" 2013., a "B‘lieve i‘m goin down..." 2015. godine, čime je Kurt Vile postao jedan od najproduktivnijih autora čiji su se albumi redovito nalazili na godišnjim listama najboljih izdanja od strane glazbene kritike. U 2017. Kurt Vile objavljuje suradnički album s Courtney Barnett "Lotta Sea Lice", prema mišljenju mnogih i jedan od najboljih albuma 2017. koji je popratila kratka američka turneja talentiranog dua. Nastavno na izvrstan prijam od strane kritike i publike, u listopadu 2018. Kurt Vile izdaje i osmi studijski album, odnosno sedmi soloalbum, "Bottle It In" koji se već našao visoko na ovogodišnjim popisima najboljih albuma od strane Rolling Stonea, NME-a i dr.

Kurt Vile & The Violators u 2019., osim već najavljenih nastupa na All Points East, Primavera Soundu i na Rock Werchteru, svoj psihodelični indie folk rock-zvuk donose i na glavnu pozornicu INmusic festivala. Kurt Vile & The Violators na INmusic festivalu pridružuju se legendarnim The Cure, fantastičnim Foalsima i talentiranoj LP, uz još mnoga glazbena imena i iznenađenja. INmusic festival #14 održat će se na već dobro poznatoj lokaciji jarunskih otoka u Zagrebu, od 24. do 26. lipnja 2019. godine, uz podršku OTP banke Hrvatska koja i u 2019. godini omogućuje beskontaktno plaćanje na festivalu. U prodaji su trodnevne ulaznice za 14. INmusic festival koje se mogu nabaviti putem službenog INmusic webshopa po cijeni od 499 kn (+ troškovi transakcije), i u Dirty Old Shopu (Tratinska 18, Zagreb), po cijeni od 499 kn. Od 2. siječnja 2019. godine trodnevne ulaznice za INmusic festival po cijeni od 499 kn bit će moguće uplatiti i u više od 140 poslovnica OTP banke Hrvatska. Kamperske ulaznice za INmusic dostupne su isključivo putem festivalskog webshopa po cijeni od 250 kn (+ troškovi transakcije), do isteka zaliha. T.Kvorka
U listopadu 2018. Kurt Vile izdaje i osmi studijski album, odnosno sedmi soloalbum “Bottle It In”
Možda ste propustili...

HRT: PODRŠKA BABY LASAGNI U PET HRVATSKIH GRADOVA

I Osijek je zaplesao na "Rim tim tagi dim"

PIONIRI PROGRESIVNOG METALA DOLAZE U HRVATSKU

Dream Theater u Areni Zagreb

Najčitanije iz rubrike