Osijek
JEDINSTVENI SJAJ NA VODENICI

Betlehemsko svjetlo iz jaslica dostupno svima
Objavljeno 18. prosinca, 2018.
Izviđači Slavonskog hrasta bili su članovi delegacije u Linzu, Karla je prenijela poruku, a Filip nosio svjetlo mira u Osijek

Već treću godinu zaredom osječka vodenica je postala prvo mjesto na koje su članovi udruge izviđača Slavonski hrast donijeli betlehemsko svjetlo, poznatije kao svjetlo mira. Nakon što je prešlo dug put od Betlehema, Beča i Linza, pa sve do Zagreba, Đakova i Osijeka, svjetlo mira zasjalo je u drvenim božićnim jaslicama iznad vodenice gdje ga je donijela Karla Žeželj, mlada članica Slavonskog hrasta koja je otkrila kakva joj je čast pripala protekle subote.

- U Linzu sam, ispred Saveza izviđača Hrvatske, svim prisutnima pročitala poruku mira koja je govorila o tome da svatko ima neki svoj različiti, osobni mir, a s nadom sam zaključila kako ćemo jednom svi možda pronaći savršeni mir. Zato smatram da ova svjetlost koju je Isus donio svijetu, zbilja može pridonijeti tomu i navesti nas da osjetimo nešto posebno - otkriva Karla koja je u izviđačima već četiri godine, a uz nju je u Linzu ispred 2000 europskih izviđača, čast pripala i mladom Filipu Gantneru, također članu Slavonskog hrasta, koji je u ime Saveza nosio svjetlo u domovinu.

- Sretni smo što su naši članovi bili dio delegacije i što su sa stotinjak hrvatskih izviđača na najbolji mogući način predstavili Hrvatsku i grad Osijek. Naša glavna ideja je betlehemsko svjetlo donijeti svim zainteresiranim ljudima i pokloniti ga sugrađanima u vrijeme blagdana - kazuje Igor Miklavčić, izviđački instruktor u UI-ju Slavonski hrast, navodeći da će se svjetlo mira, nakon vodenice, sve do Božića nositi u vrtiće, škole, domove i župe u okolici Osijeka.

Marko Mandić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike