Osijek
GLASINE O ZATAŠKAVANJU NESREĆE ZBOG UTJECAJNIH RODITELJA

Slučaj djevojčice stradale na Drinskoj: Objave o nesrećama ovise o detaljima policijskih izvješća
Objavljeno 18. prosinca, 2018.

Na stranicama crne kronike gotovo svakodnevno čitamo detaljnija izvješća o prometnim nesrećama ne samo s poginulim nego i s teško ozlijeđenim osobama. Ipak, to nije bio slučaj prošloga tjedna kad je na križanju Drinske i Krbavske ulice 19-godišnji vozač Ž. P. 12. prosinca na pješačkom prijelazu teško ozlijedio 13-godišnjakinju koja je išla iz škole. Točnije, na internet-stranici Policijske uprave osječko-baranjske dan nakon nesreće navedeno je da je u protekla 24 sata evidentirano šest prometnih nesreća te da je u tri prometne nesreće jedna osoba teže ozlijeđena.

Bila u komi
Doznajemo kako je riječ o 13-godišnjoj djevojčici, učenici sedmog razreda Osnovne škole Augusta Šenoe, koja se zbog teških ozljeda koljena, zdjelice, ključne kosti, rebra i glave iz kome probudila tek nakon dva dana. Potvrdio nam je to njezin otac K. D., kao i to da se u kobnom trenutku djevojčica vraćala iz škole sa sata njemačkog jezika.

- Sve upućuje na to da je bila na pješačkom prijelazu jer je uvijek išla preko njega. Službeno još uvijek nemam izvješće policije i vrlo je zanimljivo da se o toj nesreći ništa nije pisalo. Doista mi je čudno što nigdje nesreća nije bila objavljena, a još uvijek se nisam bavio ničim drugim nego mojom kćeri. Morate me shvatiti, moja djevojčica je bila u komi i od jutra do mraka sam bio u intenzivnoj, gdje je bila smještena. Sad je također na intenzivnoj, ali na Kirurgiji i tek otprije dva dana ograničeno komunicira - rekao nam je očajni otac, dodajući da je tek jučer krenuo u istraživanje cijeloga slučaja te se nada da će od policije biti kvalitetno informiran te da će vidjeti zapisnik do kojeg do razgovora s novinarima Glasa Slavonije nije došao.

Nakon upita naše ekipe Darijo Premec, glasnogovornik PU osječko-baranjske, rekao je kako se 12. prosinca u 15.55 sati dogodila prometna nesreća u kojoj je osobnim automobilom upravljao 19-godišnjak. Krećući se Drinskom ulicom prema zapadu, dolaskom na križanje s Krbavskom na obilježenom pješačkom prijelazu nije zaustavio vozilo i udario je 13-godišnju pješakinju koja je ulicu prelazila preko pješačkog prijelaza. Neslužbeno doznajemo da je djevojčica već prešla jedan prometni trak kad je na nju naletjelo vozilo.

Čistačica i privatnik
- Zadobila je teške ozljede i u KBC-u Osijek pružena joj je liječnička pomoć. Vozaču je izvađena krv radi analize i slijedi kaznena prijava protiv vozača - pojasnio je Premec, koji je na upit zbog čega policija nije opširnije izvijestila o nesreći rekao kako policija nema običaj izvještavati o detaljima svake promenetne nesreće, nego uvijek objavljuje zbirne podatke za određeno vremensko razdoblje. Kad smo tu nesreću usporedili s nedavnom na Divaltovoj, gdje je na sličan način stradala 20-godišnjakinja, a koja je potom punila novinske stupce, Premec kaže da su tada policiju zvali mediji tražeći dodatne informacije, pa je i priča stoga onamo dospjela.

Premec je odgovorio negativno i na glasine kako je mladićev otac djelatnik PU osječko-baranjske. Kako su se glasine odnosile i na navodno utjecajnu majku, iz Grada Osijeka odgovaraju da je Ž. P. (podaci poznati redakciji) zaposlena u Odsjeku za mjesnu samoupravu Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu na mjestu spremač/dostavljač. Neslužbeno doznajemo da je otac N. P. (podaci poznati redakciji) vlasnik jedne tvrtke u Josipovcu i sve upućuje na to da nema nikakve veze s radom u PU osječko-baranjskoj.

Istraga oko cijeloga slučaja Glasove ekipe tako je stala na kraj glasinama da novinari namjerno zataškavaju određene nesreće, a kako je to ovih dana bilo insinuirano na društvenim mrežama, gdje su se širile glasine kako je riječ o utjecajnim roditeljima zbog kojih detalji nesreće nisu pušteni u javnost.

Marija Mihelić
Škola će pružiti sve oblike pomoći u nastavi
Ravnatelj Osnovne škole Augusta Šenoe Krešimir Ćosić potvrdio je da je njihova učenica sedmog razreda ozlijeđena u prometnoj nesreći na križanju Drinske i Krbavske ulice 12. kolovoza.

- Djevojčica je zadobila teške ozljede. Razrednik ozlijeđene djevojčice u kontaktu je s njezinim ocem i bio je u posjetu u bolnici. Mogu samo reći da ćemo našoj učenici pružiti svaki primjereni oblik nastave kakav bude mogla pohađati kako bi završila školsku godinu i da ćemo joj izići u susret. Čeka ju dug oporavak - poručio je ravnatelj Ćosić.
Možda ste propustili...

URUČENE USPOMENICE NA MEMORIJALNU HODNJU OSIJEK - VUKOVAR

Svake godine sve više učenika želi dati svoj obol žrtvi Vukovara

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike