Osijek
OPĆINA VLADISLAVCI U PROJEKTU „ZAJEDNO U PROŠLOSTI – ZAJEDNO U BUDUĆNOSTI“

U Herceg Novom Vladislavčani uspostavili temelje za buduću zajedničku suradnju
Objavljeno 18. prosinca, 2018.
U okviru projekta „Zajedno u prošlosti - zajedno u budućnosti“, financiranog od Europske unije u sklopu programa Europa za građane, predstavnici dviju susjednih općina - Vladislavci i Čepin te poduzetnici, poljoprivrednici i članovi udruga iz općine Čepin boravili su u Herceg Novom, u Crnoj Gori.

Načelnik Općine Vladislavci Marjan Tomas kaže kako je prošlo više od mjesec dana nakon završetka projekta, međutim dojmovi se još uvijek prepričavaju. Naime, Općina Vladislavci sa svojim predstavnicima, općinskim načelnikom Marjanom Tomasom i predsjednikom Općinskog vijeća Krunoslavom Morovićem, sudjelovala je također u realizaciji projekta s ciljem stvaranja veza između Općine Vladislavci s predstavnicima Općine Herceg Novi i pronalaženja načina na sudjelovanju u zajedničkim aktivnostima u budućnosti.

Boraveći četiri dana u Općini Herceg Novi, načelnik Marjan Tomas pridonio je stvaranju jedinstvene platforme za prijavu novih projekata jer je Općinu Herceg Novi prepoznao kao potencijalnog partnera. Apliciranjem na natječaje za projekte ove vrste, dvije općine razvile bi tako dobru prekograničnu suradnju.

U Općini Vladislavci navode kako su posjet Herceg Novom iskoristili za vlasititu prezentaciju mogućnosti, turizma, kulture, gospodardstva i potencijala ali i upoznali se s tamošnjim iskustvima dobre prakse. Održan je sastanak u Institutu „Dr. Simo Milošević“, razgovarali su predsjednikom Općine Herceg Novi Stevanom Katićem, pri čemu je izraženo zadovoljstvo što službena suradnja počinje u okviru programa Europe za građane. D.Pejić
INVESTICIJE
Čelnici Vladislavaca i Čepina su s čelnicima Herceg Novog posjetili kompleks u gradnji Portonovi Kumbor, koji se gradi na površini od 25 hektara, a čija je vrijednost 650 milijuna eura. Gradi ga kompanija Amazont Investments, a u sklopu kompleksa sagradit će se prvi One&Only hotel u Europi. Također su posjetili i novootvoreni luksuzni Lazure Marina & Hotel, što je, kada su u pitanju privlačenja investicija, jedno od korisnih i iskoristivih iskustava ovog posjeta, tijekom kojeg su se predstavila kulturno-umjetnička društva „Ivan Kapistran Adamović“ iz Čepina te „Sloga“ i „As“ iz Herceg Novog, pa je moguća i suradnja i na kulturnom planu jer u općini Vladislavci postoji nekoliko kulturno-umjetničkih društava koja ostvaruju zapažene nastupe i rezultate. Općina Čepin već je potpisala sporazum o suradnji.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike