Osijek
NAKON NEKOLIKO GODINA ČEKANJA

U obnovu tenjske i biljske biciklističke staze 5 mil. kn
Objavljeno 18. prosinca, 2018.
Jedna od najprometnijih pješačko-biciklističkih staza je ona koja povezuje Osijek i Bilje i slijedi joj obnova. Već su godinama na njoj vidljiva oštećenja, a projekt obnove staze, koja je duga pet-šest kilometara, odradit će Grad Osijek i Općina Bilje.

Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš najavila je to prilikom objave da će se i biciklistička staza Osijek - Tenja rekonstruirati i proširivati, i to u istom paketu s onom prema Bilju.

- Osim proširenja staze i njezina građenja kroz Tenju, u planu je popravak staze do Bilja. Grad Osijek nominirao je dvije biciklističke staze do Tenje i do Bilja, a radovi se procjenjuju na pet milijuna kuna - kaže Gamoš.

Srećko Kukić, zamjenik pročelnice Upravnog odjela za programe EU-a, naglasio je kako sljedeće godine planiraju uvesti sustav dijeljenih bicikala (125 mehaničkih i 50 električnih). "Na području grada bit će 25 samoposlužnih stanica za ostavljanje i uzimanje bicikala. Bicikli će biti integrirani u sklopu javnog prijevoza, pa svi koji kupe kartu javnog prijevoza mogu odlučiti hoće li ići autobusom i tramvajem, biciklima ili dijeljenim automobilom", kaže Kukić.D.Pejić
Možda ste propustili...

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

TKO NIJE NIŠTA NAUČIO NA POUČNOJ STAZI?

Pleša: Vandali uništavaju sve što im se nađe na putu

Najčitanije iz rubrike