Osijek
BIJELE RADOSTI U OSIJEKU I OKOLICI

U prvom većem snijegu ove godine uživali su i stari i mladi
Objavljeno 17. prosinca, 2018.
I dok su odrasli u prometu “brojali svece”, djeci je napadali snijeg došao kao naručen

Iako je danima bio najavljivan, poprilična količina snježnog pokrivača iznenadila je brojne Osječane i druge stanovnike Slavonije i Baranje. Prvih nekoliko sati snježni je pokrivač izazvao manje probleme u prometu, čak je i jedna ralica završila u kanalu u Josipovcu, no vrlo je brzo sve normalizirano.

I dok su odrasli u prometu "brojali svece" onima koji su na autima imali "ćelave" gume i tako usporavali promet, djeci je snijeg došao kao naručen. Samo zbog njih odrasli su izvukli iz podruma i garaža sanjke te pohrlili na ono malo nagnutog terena u inače ravnom Osijeku. Gužvalo se tako na sanjkalištu kod Perivoju kralja Tomislava, ali i u drugim dijelovima Osijeka, poput Retfale i Donjeg grada. Nasip između hipodroma i streljane na Pampasu bio je idealan poligon za spuštanje na sanjkama, kako za mlade, tako i za starije.

Bilo je i onih koji su snježne pahulje iskoristili i za fotografiranje, pogotovo u prvim satima kada je bjelina snijega još uvijek neokaljana od urbanih zagađivača. Nastao je tako popriličan kolaž fotografija profesionalaca, ali i potpunih amatera koji su prvi veći snijeg ove godine odlučili zapisati u slici. Oduševljenju i sreći nije bilo kraja za osmogodišnju Eni Grbac koja je iz Istre došla u posjet djedi Zdenku u Čepin. Kako u Istri baš i nema snijega, ovog osječkog, s lijeve obale Drave kod Copacabane, razigrana Eni nije se mogla nauživati. S lijepim će se uspomenama vratiti u Istru.

Milan Bugarić
Možda ste propustili...

REGIONALNI ZNANSTVENI CENTAR PANONSKE HRVATSKE

Otkriveni talenti - lokomotiva razvoja

IZ TRPIMIROVE U HADRIJANOVU

Desno samo kroz križanje

HRVATSKO DRUŠTVO ZA BUBREG HRVATSKOG LIJEČNIČKOG ZBORA

Kongres nefrologa od 12. do 14. 4.

Najčitanije iz rubrike