Novosti
VIDEOMATERIJAL O MIGRANTIMA

“Postupali smo zakonito”
Objavljeno 16. prosinca, 2018.
Organizacija "Border Violence Monitoring" (BVM) koja prikuplja podatke o protjerivanju i nasilju nad migrantima u nedjelju je objavila videomaterijal za koji tvrdi da potkrjepljuje sumnju da hrvatska policija sustavno izbacuje skupine izbjeglica na vanjskoj granici EU-a prema Bosni i Hercegovini, a MUP te tvrdnje odbacuje navodeći da se radi o "postupanju hrvatske policije na samoj graničnoj crti na zelenoj granici i primjeni instituta odvraćanja."

"Kao i u prijašnjim slučajevima kada je postojala mogućnost provjere, Ministarstvo unutarnjih poslova RH provjerilo je lokaciju na kojoj je nastala snimka, kao i postupanja hrvatske policije. Utvrđeno je da se radi o zakonitom postupanju hrvatske policije na samoj graničnoj crti s Bosnom i Hercegovinom, a na području Policijske uprave ličko-senjske. Ne radi se o ‘protjerivanju stotina migranata u BiH‘ već o postupanju hrvatske policije na samoj graničnoj crti na zelenoj granici i primjeni instituta odvraćanja", izvijestio je MUP.

"Border Violence Monitoring" objavio je da im je snimka stigla u anonimnoj poruci, ali da zbog njezine opsežnosti i suglasnosti detalja s ostalim izvještajima vjeruju da je autentična. Video je snimljen u šumi Lahovo na teritoriju BiH između 29. rujna i 10. listopada 2018. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike