Regija
INTERPRETACIJSKI CENTAR TERRA PANONICA

Multimedijska dvorana s 225 sjedaćih mjesta već nagodinu u lipnju
Objavljeno 17. prosinca, 2018.
PLETERNICA

Grad Pleternica nositelj je projekta Interpretacijskog centra Terra Panonica, sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna mu je vrijednost 25 milijuna kuna, a dobiveno je 20 milijuna kuna. Projekt se provodi 47 mjeseci, a partneri su Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjem Požeško-slavonske županije i Turistička zajednica Pleternice.

U sklopu projekta bit će sagrađen interpretacijski centar, multimedijska dvorana, izložbeni prostor, poučne staze, sustavi evidentiranja posjetitelja te održane edukacije ciljnih skupina i ostale aktivnosti koje projekt čine održivim u budućnosti.

"Projekt je prvenstveno usmjeren razvoju turizma i baštine. Kroz projekt ćemo revitalizirati i obnoviti našu derutnu kinodvoranu. Dobit ćemo dvoranu sa 255 sjedaćih mjesta i već negdje u 6. mjesecu sljedeće godine moći ćemo je koristiti ne samo za zabavu nego i za poslovne konferencije, poslovne seminare i gospodarstvenike", kazala je gradonačelnica Antonija Jozić na početnoj konferenciji projekta. AGM Kruna
Možda ste propustili...

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

OPĆINA: OBAVIJEST, OPOMENA PA KAZNA

Za zapuštene okućnice kazne od 300 do 1300 €

Najčitanije iz rubrike