Osijek
AKTIVNOSTI UDRUGE UMIROVLJENICI ZAJEDNO

Vrijeme staje uz umjetnost i sport
Objavljeno 17. prosinca, 2018.
"Zaustavimo vrijeme - Ritam zdravog života" naziv je projekta koji je udruga Umirovljenici zajedno Osijek provodila cijele godine, uspješno aktivirajući svojih 400 članova. Stoga, kako bi im na najljepši način zahvalila na dosadašnjem angažmanu, u nedjelju je održala završnu aktivnost u Mercator centru Osijek, gdje su spojeni umjetnost, sport i druženje.

- U projektu je bio zastupljen već tradicionalni sadržaj, koji svake godine provodimo s novim korisnicima. Programske su aktivnosti uključivale sport, odnosno kuglanje i pikado, kao i umjetnost, u sklopu čega su se provodile likovne radionice i radionice izrade rukotvorina, a ne treba zaboraviti ni brojna putovanja i izlete. Današnjim okupljanjem tako želimo predstaviti sve rezultate projekta, pa ćemo uz izložbu mnoštva autorskih slika, izložiti rukotvorine i ukrase, koji nisu toliko namijenjeni prodaji, koliko odražavaju inspiraciju i vještine naših članova - objašnjava Zorislav Babić, predsjednik udruge Umirovljenici zajedno.

Dodaje kako je u nedjelju 10 natjecatelja zaigralo i šah, dok su se u pikadu okušali gotovo svi prisutni. Babić je u uvodnom govoru ukazao i na podršku donatora i sponzora, u čemu prednjači Grad Osijek, koji od 2011. godine, kada je udruga osnovana, osigurava uvjete za brojne aktivnosti. Upravo zato su umirovljenici uručili zahvalnicu Romanu Kristiću, pročelniku Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo, a Drago Šerić, prvi potpredsjednik Gradskog vijeća, najavio je da su u gradskom proračunu za 2019. već izdvojena sredstva za ovakve aktivne udruge umirovljenika. M. Mandić

Marko Mandić
Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike