Mozaik
SAVRŠENO NOSIVI KOMADI IZ ZIMSKE KOLEKCIJE LANE PULJIĆ

Zima je godišnje doba koje obožavaju baš svi ljubitelji mode
Objavljeno 16. prosinca, 2018.
Tko kaže da se i zimi ne može izgledati chic? Dokaz za to nova je zimska kolekcija branda Lokomotiva, dizajnerice i arhitektice Lane Puljić, koja svojim neobičnim, a opet savršeno nosivim komadima iz kolekcije u kolekciju jednostavno oduševljava. Od predivnih odijela i ženstvenih haljina do upečatljivih kaputa koji su neizostavan komad ove sezone, svatko može pronaći nešto za sebe i ove zime mamiti uzdahe i znatiželjne poglede. Kao i sama dizajnerica, ova je kolekcija prije svega kreativna, šarmantna, ali i odvažna.


Na pomalo neobičnom i mističnom setu, u kampanji se pojavljuju zanimljivi pojedinci snažnog karaktera i osobnosti, a s obzirom na to da je rad dizajnerice obožavan i od kolega u modnom svijetu, nije ni čudno da su uz modele Lunu Valas i blizanke Rahelu i Niku Matić, pojavljuju i dizajneri Brenda Twins, Domagoj Štimac i Damir Begović te producentica u kulturi Irena Šekez Sestrić. Inspiracija ove kampanje upravo i je potaknuti različitost i njezinu ljepotu, u spolu, dobi, interesima i u svemu što čovjek zapravo jest.


Koristeći materijale poput vunenih štofova, kašmira, pletiva, šljokica, raskošnih lameija, svile, žoržeta, tila, ekokože i krzna, u kolekciji se mogu pronaći bezvremenski komadi poput crnog odijela, ali i ‘statement‘ komadi, poput rozog kaputa s crnim linijama, ili odvažne novogodišnje outfite u koje se nije teško zaljubiti. Precizno krojenim tailor made komadima, koji imaju dozu strogoće, opreka su sjajni, opušteni u krojevima, bogato nabrani lamei i plisirani komadi. Od boja prevladavaju tonovi sive, tamnoplava, crna, srebrni i bakreni lame te metalik plisirani lame u jarkim i pastelnim tonovima s naglaskom na kaputima u crvenoj i roza boji. Svoju kolekciju Lana je predstavila na modnom projektu Zagreb Fashion Destination u zagrebačkoj Tvornici kulture, i oduševila brojne posjetitelje zanimljivim komadima te još jednom dokazala da se odlično snalazi u solovodama.


Svi komadi, baš u ovo blagdansko doba, mogu se pogledati u showroomu u Šenoinoj ulici, a više informacija o showroom druženju potražite na Facebook stranici branda Lokomotiva (lokomotivabylanap).J.Kn.


Jasminka Knežević
Najčitanije iz rubrike