Regija
29. OBLJETNICA OSNUTKA HDZ-A ZA BIVŠU OPĆINU VINKOVCI

Milinković: Moramo pokrenuti gospodarstvo i zadržati naše mlade
Objavljeno 15. prosinca, 2018.

VINKOVCI

U Gradskom kazalištu ''Joza Ivakić'' u Vinkovcima obilježena je 29. obljetnica osnutka HDZ-a za bivšu Općinu Vinkovci.

Osnivačka skupština održana u kinu “Crvena zvijezda” u Vinkovcima 16. prosinca 1989. godine bila je druga osnivačka skupština HDZ-a u Hrvatskoj, a Vinkovci su samo posvjedočili svoj domoljubni duh i nacionalnu svijest.

- HDZ je stranka koja je iznikla iz hrvatskoga naroda i ona je i danas najjača snaga koja može Hrvatsku povesti u bolje sutra. Naši utemeljitelji posijali su to sjeme, a na svima nama koji smo članovi Hrvatske demokratske zajednice stoji obveza odgovornosti za hrvatski narod. Znam da mi to svi prihvaćamo, da to želimo i da to znamo učiniti. Danas vidimo uspjehe kroz djelovanje hrvatske Vlade, ali nadam se da i vi osjetite djelovanje nas ovdje u gradu i naše baziranje na projekte i na razvijanje grada. Trenutačno je u našemu gradu aktivno čak dvadesetak gradilišta, a s proljećem njihov broj će se još više povećati i to u svim dijelovima grada. U narednih dvije godine u brojne projekte koji bi trebali potaknuti razvoj Vinkovaca planiramo uložiti između 400 i 500 milijuna kuna, istaknuo je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik.

Prema riječima predsjednika Vukovarsko-srijemskog HDZ-a Dražena Milinkovića otvaranje novih radnih mjesta jedino može zaustaviti odlazak mladih s ovih prostora.

- Hrvatska demokratska zajednica imala je snage, volje i znanja za preuzeti odgovornost za upravljanje i vođenje Hrvatske. Snage za provesti prve demokratske izbore, obraniti Hrvatsku, provesti mirnu reintegraciju, vratiti ljude na bivša okupirana područja, izgraditi srijemski trokut i cijeli dio Vukovarsko-srijemske županije koji je bio poharan ratom. Na nama je sada velika odgovornost. Moramo pokrenuti gospodarstvo i zadržati naše mlade da ostanu živjeti i raditi u ovom kraju za koji smo se borili, za koji smo ginuli istaknuo je Dražen Milinković.

U nastavku nazočnima su se  obratili izaslanik predsjednika HDZ-a, potpredsjednik HDZ-a Tomislav Čuljak, župan vukovarsko-srijemski Božo Galić, izaslanik glavnog tajnika HDZ-a Josip Šarić i pročelnik Savjetodavnog vijeća HDZ-a Vladimir Šeks.

- Bio je to drugi ogranak HDZ-a osnovan u Republici Hrvatskoj i vrlo je važno istaknuti sve ono što je HDZ napravio u Vinkovcima u proteklim godinama. Svakako treba naglasiti kako je politikom Vlade omogućeno u protekle dvije godine ulaganje u Vukovarsko-srijemsku županiju i grad Vinkovce od gotovo dvije milijarde kuna, kazala je Gabrijela Žalac, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU i članica Predsjedništva HDZ-a

Prema riječima predsjednika vinkovačkog HDZ-a, saborskog zastupnika Mladena Karlića danas je Vinkovcima potrebno jako gospodarstvo, otvaranje novih radnih mjesta i ulaganja i to je nova zadaća koja se našla pred strankom u gradu na Bosutu.

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić kazao je kako je vinkovački HDZ od svojih početaka bio snažan i jak.
- Devedesetih godina je bilo teško, ali smo uspjeli. Ne sumnjam da ćemo uspjeti i danas izaći iz poteškoća koje nas muče. Na nama je da pripremamo novu generaciju da se bori, ne puškom kao što smo mi to morali učiniti, nego znanjem i novim vještinama, kazao je Galić.

Prema riječima potpredsjednika HDZ-a Tomislava Čuljka, pod vodstvom prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana i HDZ-a, stvorena je hrvatska država i zahvaljujući hrvatskim braniteljima obranjena.

- Uvjeren sam da predsjednik HDZ-a gospodin Andrej Plenković ima potreban kapacitet i sposobnosti i viziju da može Hrvatsku povesti u bolju budućnost, istaknuo je Tomislav Čuljak.

Mario Kokaj

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana