Sport
SEHA-GAZPROM LIGA

Jaganjac protiv svojih bivših za oproštaj od domaćih navijača
Objavljeno 15. prosinca, 2018.
Susret NEXE - Metalurg igra se u nedjelju u 20.15 sati u Našicama

Još su samo dvije utakmice do zaključenja 2018. godine, u RK-u NEXE već sada najuspješnije u klupskoj povijesti. Proljetos su igrali u četvrtfinalu EHF Kupa. Zamalo i na Final fouru.

Nova sezona u SEHA-Gazprom ligi započela je povijesnom pobjedom nad PPD-om Zagreb, u međuvremenu stigla je i potvrda još jednog plasmana u skupine EHF kupa. Usporedno u SEHA-Gazprom ligi prikazivale su se odlične igre. Našičani su trenutno među prve četiri momčadi, a cilj je ostati na tim pozicijama kako bi u proljeće nastupili na Final fouru SEHA-Gazprom lige. Za proljetni zalet i čvrsto čuvanje tih pozicija trebat će odraditi 2018. godinu na zadovoljavajući način, kakva je bila većina od prethodnih 330 i nešto dana u godini.

Za miran odlazak na odmor, bar što se nastupa u SEHA-Gazprom ligi tiče, jer nekim igračima predstoje reprezentativne pripreme, NEXE-u je cilj slaviti u preostale dvije utakmice u 2018. godini. Prva je na rasporedu već u nedjelju (16. prosinca) u 20.15 sati, kada u našičkoj dvorani OŠ kralja Tomislava gostuje skopski Metalurg. Bit će to posljednji susret pred domaćom publikom u 2018. godini. U adventskom ugođaju prigoda je zahvaliti odličnom igrom i navijačima na dosadašnjoj potpori. Jer posljednju utakmicu u 2018. “gromovi” će odigrati u srijedu (19. prosinca) u Nišu kod Železničara. Premda su Našičani u prvom susretu svladali Metalurg u Skopju, a skopski sastav trenutno se nalazi na pretposljednjoj, devetoj poziciji, ipak Hrvoje Horvat respektira suparnika. Nije to ista momčad protiv koje su igrali u prvom dijelu. Metalurgu su u međuvremenu pristupila četiri igrača. Jedan od njih je i portugalski srednji vanjski Goncalo Ribeiro, koji je tako postao prvi rukometaš iz svoje zemlje koji nastupa u SEHA-Gazprom ligi.

- Mislim da su se sva četiri nova igrača vrlo brzo uklopila. Uz to, nemaju više obveza u Ligi prvaka, a to im je oduzelo dosta snage i koncentracije. Mogu se mirno posvetiti SEHA ligi, u kojoj im je sigurno želja skupljati što više bodova. Neće biti lako, stoga treba odigrati nešto bolje negoli u prethodna dva susreta kako bi se od domaće publike za ovu polusezonu oprostili pobjedom, i na taj način im zahvalimo za dosadašnju potporu, ali isto tako pozvati ih da nam daju potporu i u nastavku. Doista, bila bi šteta ovakvu polusezonu ne okruniti dvjema pobjedama - rekao je Hrvoje Horvat, koji sigurno neće moći računati na duže odsutnog vratara Mihaila Radovanovića, a pitanje je u kakvom su stanju Marko Buvinić i Tomi Vozab.

Inače, za jednog igrača NEXE-a susret s Metalurgom imat će emotivan trenutak. Halil Jaganjac, naime, u našičke redove stigao je ove jeseni upravo iz Metalurga. Stoga, bit će to njegov prvi susret protiv bivšeg kluba.

Krešimir Lacković
ZAGREB NEĆE SJEDITI SKRŠTENIH RUKU
Premda u RK-u NEXE smatraju kako u svakom trenutku imaju pravo povući natrag svoga igrača nakon zahtjeva za povratkom u njihove redove Ivana Sršena, kojeg su u dugovoru klubova posudili PPD-u Zagreb uoči sezone, u hrvatskom prvaku iz metropole ne misle tako. Znali smo da neće sjediti skrštenih ruku, pa nam se čini da nas očekuje pravna zavrzlama. Koju treba što prije riješiti. Naime, iz PPD-a Zagreb tvrde kako ugovor o posudbi sa Sršenom imaju do 30. lipnja 2019. Znači do kraja sezone. Slučaj je predan arbitraži HRS-a. Vjerujemo da će odlučiti pravedno, sagledavajući sve elemente ugovora između dva kluba, a ne prema sistemu moći u hrvatskom rukometu.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana