Osijek
MLADI ROBOTIČARI KOD ŽUPANA

Anušić: Podržat ćemo i učenike i mentore
Objavljeno 14. prosinca, 2018.
Župan Ivan Anušić u petak je primio učenike OŠ Josipovac i OŠ Josipa Antuna Čolnića (Đakovo) te članove Robotičkog kluba Osijek, nacionalne prvake edukacijske robotike i sudionike svjetskog natjecanja u edukacijskoj robotici održanog u kineskom gradu Guangzhouu, na kojem je sudjelovalo više od 1500 najboljih timova iz cijelog svijeta. Učenice OŠ Josipa Antuna Čolnića Đakovo, Ana Švegli i Iva Mijakić, pod mentorstvom Tomislava Milanovića, u Kini su u starijoj dobnoj skupini osvojile sjajno 10. mjesto, a ekipa OŠ Josipovac u sastavu Lucija Udovčić i Marko Prološčić, uz mentoricu Andrijanu Sili, u mlađoj dobnoj skupini osvojila je posebnu nagradu za najbolji natjecateljski duh.

- Kao što vidite, kada govorimo o robotici, Osječko-baranjska županija doista se ima čime pohvaliti, jer mentori koji su danas ovdje s ovom talentiranom djecom napravili su nešto što je svakako vrijedno pozornosti. Kao župan, izuzetno sam ponosan što se radi o kadru iz naših škola u koje je bitno ulagati i podržavati ih u njihovim nastojanjima da budu još kvalitetniji jer oni će to zasigurno vratiti društvu iz kojeg dolaze - poručio je Anušić.

Iva nam je rekla kako se isplatio sav trud koji je zajedno s Anom uložila u natjecanje. ‘’Robotika mi je uvijek bila zanimljiva i prvom sam prilikom krenula na nju. Za ovo smo se natjecanje jako trudile. Ostajale smo u školi dokasno kako bismo se što bolje pripremile za Kinu, ali sada mogu reći da je vrijedilo i da je bilo jako zanimljivo’’, zadovoljna je Iva. D. Miklić
Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

Najčitanije iz rubrike