Novosti
ODLAZI JER JE "SDP DOŽIVIO POLITIČKI BANKROT"

SDP napustila i zastupnica Komparić Devčić
Objavljeno 15. prosinca, 2018.
Saborska zastupnica SDP-a iz Rijeke Ana Komparić Devčić u petak je napustila stranku, o čemu je matičnu organizaciju obavijestila pismom, uz ispisnicu, a u kojemu, kako se neslužbeno doznaje, kaže da "odlazi jer je SDP doživio politički bankrot." Njezinim odlaskom saborski Klub zastupnika SDP-a pao je na 30 članova, osam manje nego što je imao na početku mandata. Komparić Devčić nije odgovarala na telefonski poziv, samo je u SMS poruci napisala da je sve što je imala reći rekla u pismu poslanom matičnoj organizaciji u Rijeci. "Pismo koje sam napisala namijenjeno je SDP-u i nemam što dodati", poručila je. U Saboru odrađuje drugi zastupnički mandat, a jedna je od 92 potpisnika pisma protiv predsjednika stranke Davora Bernardića. Nije poznato hoće li se pridružiti nekom drugom saborskom klubu, a navodno bi uskoro još dvoje saborskih zastupnika moglo napustiti SDP. Neslužbeno smo došli do njezina oproštajna pisma stranci u kojemu stoji: "Ovim putem, podnošenjem pisane obavijesti, s današnjim danom istupam iz članstva SDP-a. Moja odluka je neopoziva. U tom smislu molim da me s današnjim danom brišete iz članstva SDP-a."

Ističe da je u SDP-u provela dvadeset najljepših godina svog života, dijeleći entuzijazam s mnogim kolegama boreći se za bolju Hrvatsku, za vrijednosti socijaldemokracije u interesu svih građana Hrvatske. "Nažalost, SDP danas, na čelu s predsjednikom Davorom Bernardićem i grupacija koja ga je dovela na čelo SDP-a i koja ga još uvijek drži na čelu SDP-a, ona ista koja je rušila Zorana Milanovića dok je SDP bio najjači, duboko je i nepovratno kompromitirala SDP kao stranku i kao političku opciju u Hrvatskoj koja bi građanima trebala biti ozbiljna politička alternativa", piše Komparić Devčić i naglašava da SDP pod sadašnjim rukovodstvom više ničim ne zastupa niti promiče vrijednosti zbog kojih je ušla u politiku.
SDP su prije nje napustili Tomislav Žagar, Tomislav Saucha, Bojan Glavašević, Zdravko Ronko, Milanka Opačić, Mario Habek, a iz stranke je isključen Mirando Mrsić. H
Možda ste propustili...