Osijek
ŽIVUĆA POVIJEST

Ambijentalna predstava “Tri točke”, u nedjelju, ispred Europske av. 12
Objavljeno 15. prosinca, 2018.
U povodu ambijentalne kazališne predstave "Tri točke", koja će biti izvedena u nedjelju, u 17 sati, s prvom postajom ispred Europske avenije 12, Turistička zajednica grada Osijeka jučer je održala konferenciju za novinare u odgovarajućem okruženju – u Sakuntala parku, mjestu posljednje točke ove predstave. Scenarij i režiju predstave realizirane u sklopu međunarodnog projekta Interreg IPA CBC Hrvatska-Srbija 2014.-2020. pod nazivom "S.O.S. - Subotica Osijek secesijska tematska ruta", preuzela je Nikolina Baškarad uime Hrvatskog društva kulturnog turizma. Pojasnila je kako je riječ o predstavi koja govori o secesiji i oživljava ljude koji su živjeli u secesijskim kućama, kao i živote posluge koja je ondje radila za svoje gospodare.

- To je zamišljeno kao "living history", i reći ću samo da sluškinja Janja zna sve što se događa u kućama i u Osijeku. Cijela je priča iz vizure služinčadi toga vremena – pojasnila je Baškarad.

Direktor Turističke zajednice Grada Osijeka Saša Uranjek naglasio je kako je osmišljeno deset radionica koje imajuj edukativnu i promidžbenu funkciju. Uranjek je naglasio kako turizam voli takav oblik promocije učenja i interpretacije, a da će Osječani i gosti imati što vidjeti, naglasila je koordinatorica za projektne aktivnosti TZ-a Božica Tadić Ćavar, rekavši da će biti priređeno ukupno deset predstava živuće povijesti. M. Mihelić
Možda ste propustili...

FAKULTET PRIMIJENJENE MATEMATIKE

Diploma koja jamči brz nalazak posla

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije

Najčitanije iz rubrike