Osijek
RECITAL POEZIJE “RIJEKA DONOSI JESEN”

Druženje uz poeziju
Objavljeno 15. prosinca, 2018.
U knjižari Nova u Osijeku u četvrtak, 13. prosinca, održan je recital poezije pod nazivom Rijeka donosi jesen. Ono što je zanimljivo, uz organizatora Zvonka Penovića, Slavicu Benčik, Miroslava Kablarevića, Silvu Filipović, Zorislava Vidakovića, Ljiljanu Šapić, Nevu Kanižaj, Zvonka Penovića i Magdalenu Prekrik, u pjesničkom društvu našli su se i učenici OŠ “Dobriša Cesarić” Ante Peček, Luka Čarapović, Tea Todorić, Lara Čarapović, Lara Dominić i Korina Jović.

- Bila je to neformalna poetska večer gdje smo kazivali iz sebe, zbog čega smo postigli sjajnu interakciju. Program je krenuo spontano, ne ex cathedra, nego smo sjedili polukružno i bio je dogovor da se svatko oglasi kada osjeti da je za to došao trenutak - prenosi nam dojmove Zvonko Penović.

- Šlagvort nam je bio Arsen Dedić i njegova pjesma Moderato cantabile iz 1964. godine. Paradoksalno, bila je odbijena na svim festivalima, a po mnogim glazbenim kritičarima to je njegova pjesma broj jedan po umjetničkoj vrijednosti.

U njoj jedan mladić moli djevojku da otputuju, da ostave sve i budu “siročad svijeta” kako bi spasili svoju ljubav, a mi danas živimo u vremenu kada ljudi spašavaju svoju egzistenciju tako što odlaze iz zemlje, što je jedna fenomenalna paralela - dodaje Penović. I.A.
Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

NASTUPNI POSJET VELEPOSLANICE SLOVAČKE HANE KOVAČOVE

Želim povećati zanimanje za slovački jezik i kulturu

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana